Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva participarà a la Fest Jove que es realitzarà a l’Albereda aquest dissabte 16 de maig. El col·lectiu sahrauí ha estat convidat pel Consell de la Joventut de Xàtiva.

Amics del Poble Saharauí de Xàtiva participarà per primera vegada a la festa que el Consell de la Joventut de Xàtiva està preparant per aquest cap de setmana, concretament el dissabte 16 de maig a l’Albereda de Xàtiva.

La Fest Jove arrancarà les seues activitats a les 10:30 hores del matí fins a les 19 hores de la vesprada. Per aquest motiu, l’associació instal·larà durant tot el dia una haima prop de l’edifici de Correus en la qual es podrà tastar el te sahrauí i escoltar música sahrauí. També realitzarem un taller de henna i una xicoteta exposició “Conéixer el Sàhara” que ens aproximarà a la història, l’art, els costums, les gents, els orígens, el territori, la cultura del Sàhara Occidental i que recull la realitat dels Campaments de Refugiats Sahrauís. L’exposició ha estat prestada pel Fons Valencià per la Solidaritat.

Aprofitarem l’ocasió per informar de la situació de la població sahrauí dels campaments de refugiats de Tinduf i de la zona ocupada il·legalment pel Marroc, i de les nostres activitats que desenvolupem al llarg de l’any. Per fer aquestes activitats comptarem amb la gent sahrauí que viu a la nostra ciutat i a la Costera i també col·laborarà l’associació Solidaritat i Ajuda al Poble Sahrauí de Canals.

Durant la Fest Jove l’associació d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva explicarà el programa “Vacances en Pau 2009” que, organitzat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, permet que els xiquets i les xiquetes sahrauís que tenen entre 8 i 12 anys puguen eixir dels Campaments de Refugiats de Tinduf per tal que passen els mesos d’estiu entre nosaltres i així rebre una bona alimentació i passar tot un seguit de controls mèdics que no són possibles als campaments. Per aquest motiu, les persones interessades en conéixer en què consisteix el programa “Vacances en Pau” i/o en acollir a un xiquet o xiqueta sahrauí durant els mesos d’estiu podran passar per la haima per obtenir més informació i al mateix temps fer-se un te.

Des d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva, volem convidar a totes les persones que estiguen interessades a conéixer la situació del poble sahrauí a que es passen per la nostra haima, ja que parlarem de les nostres activitats de sensibilització i difusió així com de la Caravana d’aliments i del projecte de Vacances en Pau 2009 pel qual xiquets i xiquetes sahrauís són acollits per famílies de Xàtiva i la Costera durant els mesos d’estiu.