Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva acull aquest estiu a onze xiquets i xiquetes del programa «Vacances en Pau»

Al voltant d’uns 350 xiquets i xiquetes sahrauís vindran els mesos de juliol i agost a passar un estiu diferent al País Valencià dins del programa de Vacances en Pau 2011 que està organitzat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, en el qual participa Amics del Poble Saharauí de Xàtiva. El projecte de Vacances en Pau és un símbol de solidaritat amb els nens i nenes sahrauís i és un clam per la pau, contra la injustícia i la guerra. El projecte de Vacances en Pau començarà a partir de la matinada del 4 al 5 de juliol que és quan arriba el primer avió procedent dels Campaments de Refugiats Sahrauís de Tinduf. Del 5 al 6 de juliol arribarà el segon vol amb més xiquets i xiquetes sahrauís.

En aquest projecte, participen famílies de Xàtiva i la Costera i acolliran a nens i nenes sahrauís durant els mesos d’estiu. Un total d’11 xiquets dels campaments de refugiats sahrauís seran acollits per Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva, dels quals 6 estaran a la capital de la Costera, 4 al Genovés i 1 a la Granja de la Costera.

Cal recordar que els infants són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats, perquè no tenen cobertes les necessitats bàsiques per al seu bon creixement i desenvolupament personal. L’estada en famílies de la nostra comarca és una manera més de fer efectiva la nostra solidaritat amb el poble sahrauí. El projecte vol fomentar i impulsar l’apropament entre el poble sahrauí i el nostre país, així com donar suport polític al procés d’autodeterminació del poble sahrauí.

El projecte de Vacances en Pau 2011 pretén donar a aquests infants la possibilitat de passar diverses revisions mèdiques i participar de les activitats programades (Trobada de xiquets i xiquetes sahrauís a Bunyol, Excursions al Biopark o a l’Oceanogràfic, la Fira…) i de veure moltes coses que fins ara desconeixien i la de conviure amb altres nens i nenes per arribar a tenir una altra imatge del món, diferent a la que els hi mostra la realitat quotidiana dels campaments de refugiats on el Poble Sahrauí viu exiliat des de l’any 1975.