Amics del Poble Saharià de la Vall d’Albaida condemna l’actitud de Mohamed VI

Des de l’Associació d’Amics i Amigues del Poble Saharià de la Vall d’Albaida volem expressar la nostra condemna cap a l’actitud del règim marroquí davant les manifestacions legitimes del poble sahrauí. Els dies passats les forces marroquines han desallotjat per la força el campament de Gdaim Izik, més conegut com el Campament per la Dignitat, en els territoris ocupats del Sàhara Occidental. Aquest campament era una reivindicació pacífica pels drets més elementals dels sahrauís. Ja són moltes les persones ferides i mortes fruit d’aquests atacs contra el poble sahrauí.

L’estat de Marroc, amb la seua actitud violenta i antidemocràtica, vulnera no sols normes tan bàsiques com la Declaració Universal dels Drets Humans, sinò fins i tot la seua pròpia constitució, en la qual s’estipula a l’article 9 que “es garanteix a tots els ciutadans: la llibertat de circular i d’establir-se en totes les parts del Regne; la llibertat d’opinió, la llibertat d’expressió en totes les seues formes i la llibertat de reunió; la llibertat d’associació i la llibertat d’afiliar-se a qualsevol organització sindical i política de la seua elecció«.

Instem a la Unió Europea i en especial al Govern Espanyol, i a la seua Ministra d’Exteriors a que facen una crida al rei de Marroc per exigir-li posar fi a aquesta bogeria de represió i violència injustificada, desmesurada i cruel.

També convidem a totes aquelles persones que se solidaritzen amb la causa saharaui a concentrar-se en aquelles ciutats en les quals hi hagen convocades actes de protesta.

En aquest sentit l’Associació d’Amics i Amigues del Poble Saharià de la Vall d’Albaida s’unirà este cap de setmana a la concentració de protesta que tindrà lloc a Madrid; i convida a totes aquelles persones que vulguen manifestar-se pacíficament en aquesta concentració a acompanyar-los. Dissabte 13 de novembre eixiran autobusos des de les comarques centrals valencianes.