Amb el lema “Acull un xiquet sahrauí aquest estiu” comença el programa de Vacances en Pau 2009 en el qual participa Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva.

cartell-vep2009

El programa “Vacances en Pau 2009” organitzat per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià permet que els xiquets i les xiquetes sahrauís que tenen entre 8 i 12 anys puguen eixir dels Campaments de Refugiats de Tinduf (Algèria), en la part coneguda com la hamada, la més inhòspita del desert, per tal que passen els mesos d’estiu entre nosaltres i així rebre una bona alimentació i passar tot un seguit de controls mèdics que no són possibles als campaments.
L’associació d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva col·labora en aquest projecte de “Vacances en Pau” des de fa uns anys i permet que xiquets/es sahrauís passen els mesos d’estiu a la nostra ciutat. Cal recordar que l’any passat van venir mitjançant el nostre col·lectiu un total de 13 xiquets/es sahrauís.
Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva convoquem a totes les persones interessades en conéixer en què consisteix el programa “Vacances en Pau” i/o en acollir a un xiquet o xiqueta sahrauí durant els mesos d’estiu a la reunió informativa que se celebrarà el proper divendres 22 de maig de 2009 al Centre Cívic La Ferroviària (Pl. Espanyoleto, s/n) a les 20 hores. Participaran diverses famílies acollidores, les quals ens explicaran les seues experiències