Alumnes, professors i pares del centres educatius es sumen a la vaga

Compromís Xàtiva ha fet públic el seu suport a la protesta

Professors, alumnes i pares dels centres educatius de Xàtiva es sumaran demà dijous 9 de maig a la vaga educativa que han organitzat de manera conjunta. La protesta engloba totes les etapes, des d’infantil fins la universitat, per tal de demanar la retirada del projecte de Llei Orgànica de Qualitat de l’Educació (LOMCE) i en contra dels retalls.

Cal destacar que és la primera vegada a la història nacional que es convoca conjuntament per part de docents, alumnes i pares i a totes les etapes educatives.

Remarcar que el col·lectiu local de Compromís Xàtiva ha fet públic el seu suport a la vaga general de l’ensenyament. El grup continua reivindicant una escola pública de qualitat que atenga tot l’alumnat i asseguren que «la política de les retallades del govern no és la solució per combatre el fracàs escolar (de quasi un 40% al territori valencià, un dels més elevats de l’Estat)»

La portaveu de Compromís, Cristina Suñer, també denuncia unes retallades educatives que, entre altres moltes coses, «pretenen augmentar la ràtio a les aules, reduir modalitats de batxillerat i grups de FP i que suposen la cessió de sòl públic per a la construcció de centres concertats». A més, s’han disminuït beques de menjadors i de llibres, «han augmentat de manera escandalosa les taxes universitàries, fet que a provocat que molts estudiants hagen abandonat la Universitat». Així mateix, denuncien el «menyspreu» al professorat i als interins per part de la Conselleria, «amb acords que atempten contra els seus drets».