Alumnes de Xàtiva es queden sense la beca del menjador al mes de juny

Segons denuncien des d’EU

La regidora pel grup municipal d’EU a Xàtiva, Francesca Chapí, ja va denunciar fa unes setmanes que amb la finalització del servei de menjador, els 73 alumes amb beca de menjador del 100% de la Conselleria d’Educació, anaven a quedar-se sense aquest servei «tan prioritari i necessari» per a molts xiquets i xiquetes, i va alertar l’Ajuntament de la necessitat de complementar aquestes beques a l’estiu.

Segons Chapí aquesta advertència s’ha complit “tot i que la regidora d’Educació Mª José Pla, va manifestar a l’últim plenari que el problema del menjador escolar estava resolt”, diu. “La realitat és ben distinta, i aquests menuts al mes de juny no han disposat d’aquest servei”, afirma la regidora. També recorda la situació d’emergència que estan vivint les entitats que atenen casos greus de necessitat: prop de 800 persones han d’arreplegar aliments en Xàtiva.

Aquesta situació l’estan patint ja molts menuts, com han posat de relleu des de la comunitat educativa, amb un reclam d’ajuda “in crescendo” des que s’han acabat els menjadors escolars. “La jornada partida als centres s’ha acabat i hi ha alumnes que deixen de fer una menjada completa al dia, que sí fan quan estan al menjador. Una situació que es podria solucionar ampliant les beques als mesos de juny i setembre”, explica Chapí. La Generalitat Valenciana i la Diputació de València es fan càrrec dels mesos de juliol i agost, i l’Ajuntament de Xàtiva, a proposta d’EU, es va comprometre a completar fins on no arribara l’administració autonòmica, és a dir juny i setembre. “Una promesa que no han complit”, denuncia.

Per a la formació d’esquerres el menjador escolar en estiu hauria d’estar acompanyat d’un pla integral que reduïsca la segregació amb activitats lúdiques per a una atenció integral als menors. “L’objectiu de la nostra proposta és que cap xiquet i xiqueta es quede sense menjar per problemes econòmics. Les institucions han de tenir com a objectiu la solució dels problemes de la ciutadania, i més encara quan afecta un dret humà tan important com aquest. Fins que no s’aproven mesures en aquest sentit, continuarem lluitant i reivindicant, perquè és de justícia”, conclou Chapí.