Alfonso Rus: «Estic més il·lusionat que mai i molt content per la visió que té la gent»

El candidat popular a l’alcaldia de Xàtiva afirma: «La prioritat ara és la creació de llocs de treball«

El proper diumenge 22 de maig se celebren les eleccions municipals i autonòmiques. Queden pocs dies per pensar a quin partit polític votar. Portal de Xàtiva els dóna a conèixer més sobre el candidat popular a l’alcaldia de Xàtiva i les propostes del seu partit.

ENTREVISTA A ALFONSO RUS, candidat popular a l’alcaldia de Xàtiva

 • Xàtiva amb vosté com a alcalde té esport (Ciutat de l’Esport), cultura (CCX), educació (IES Simarro, col·legis reformats, Escola Oficial d’Idiomes…), què queda per fer?

Moltes coses perque el dia que estiga tot fet jo ja no faré falta, ni ningú tampoc. En este moment la prioritat és la creació de llocs de treball, encara que això es genera des del govern de España i és dificil des d’un ajuntament. L’ajuntament l’unic que pot fer és donar facilitats, no creació d’ocupació perquè la situació del país està parada.

En esta legislatura vaig a dedicar-me és a portar totes les empreses que puga a la nostra ciutat perquè la situació està molts greu, però la base fundamental és que s’en vaja Zapatero. Jo puc fer meravelles però ahí no arrive.

 • Ha dit que es tracta de crear ocupació. Al projecte d’empreses que té contemplat, només treballarán persones de menys de 25 anys?

El perfil dels treballadors com per exemple Decathlon és que forem menors de 25 anys i estudiants. Més o menys vaig exigir que fora la majoria de Xàtiva i de La Costera. Ha sigut casi un 90% de la ciutat i la resta de la comarca. A partir d’ahí es farà una Residencia d’alt rendiment per a aprofitar la Ciutat de l’Esport, i aixó també crearà llocs de treball com empleats de neteja, conserges, o cuiners.

A més, estem negociant  realitzar un Màster en Dret per a la Familia a nivell internacional. S’han interessat pels terrenys, i se preten que s’institueixca per tot el món unes línies que ells fan. S’han interessat per nosaltres, i crec que aixó quallarà.

El més interessant i obligat que pot tindre un polític estes eleccions és que la gent tinga un lloc de treball. És difícil però hi ha que intentar-ho i lluitar per aixó. Si fos fàcil tots podrien ser polítics o alcaldes.

 • Es pot dir alguna xifra concreta?

No. Dir xifres és dir mentires; si les empreses estan tancant com van a crear. Si el problema d’este pais és que no hi ha seguretat. Les persones voten a un polític per a que cumplixca en el que diu. Zapatero va dir que no hi havia crisi i era mentira perquè venien eleccions, després va dir que la crisi ja havia passat, també que ja estava remontant, però no s’ha fet res.

La roda s’ha parat, i jo que parle amb tots els empresaris el consum s’ha paralitzat totalment; estem parlant d’unes baixes del 50%, i és inviable. És una situació molt delicada. Per tant, dir quantitats és mentir a la gent; jo el que intentaré és portar empreses i com més llocs de treball millor. Hui no és fàcil la creació de llocs de treball perquè les empreses tenen un parapeto que és a nivell bancari, es a dir, vas al banc i encara que portes el projecte més gran del món si no hi han diners no hi han.

Es van equivocar en el seu momento quan Zapatero va respaldar financierament al banc, els va injectar 93 milions d’euros i esto no s’ha revertit ni en el consum, ni en les empreses, ni en els comerciants. I si estos diners que has invertit perquè segueixca la roda es para, la gent no té diners.

 • Estes crítiques que ha rebut el govern central i Zapatero a causa de la crisi econòmica beneficiarà a les eleccions autonòmiques i municipals?

En estos moments el que li importa a la gent és alçar-se pel matí i tindre un lloc de treball, millor o pitjor però tindre alguna cosa per portar diners a casa, i portar una vida normal. En estos moments no es pot mantenir una hipoteca o el crèdit que tenen amb el cotxe. Possiblement hem viscut per damunt de les nostres possibilitats. Pert tant, les crítiques ens les han traslladat els ciutadans. Abans tenia en una semana 10 o 12 persones que venien per vore si podien crear riquesa amb botigues o empreses, ara vénen 10 persones diàries a demanar-me feina; ha canviat tot.

 • Ha estat governant durant 16 anys, què ha guanyat Xàtiva durant tot este temps?

A la vista està. Xàtiva és una de les ciutats punteres a la província de València per no dir de la Comunitat. Som una ciutat molt forta a nivell de turisme, vam posar en valor el Castell, els recursos d’impacte visual perquè la gent vingués, inversions al casc antic de més de 60 milions d’euros, i tenim que seguir dins de les nostres possibilitats.

En estos moments la nostra ciutat és la menys endeudada de tota la província de València d’entre 20.000 i 30.000 habitants. I ara que la situació és tan roïn podem respirar un poc; hi ha localitats que ja no podem respirar. Nosaltres planificarem la situació fa quatre anys, varem començar a esponjar el personal de l’ajuntament, i ara qualsevol ajuntament de 30.000 habitants té aproximadament un 48 o 50% de personal en base al pressupost i nosaltres tenim el 31,5%.

 • Com veu els altres partits polítics per a les eleccions?

Com sempre: tot negatiu i tot mal. No són rivals. Pense que estan ahí, s’han de respetar però pense que fins ara ha sigut una campanya prou neta, encara que no del tot ja que han fet pintades meues però no ha sigut tan agressiva i tant desagradable com la última.

 • Per què els ciutadans de Xàtiva han de votar al partit popular el proper diumenge?

Per la gestió que s’ha fet durant tants anys, i sobre tot pels últims quatre anys. S’han fet inversions que eren necessàries i que han complert. Si la gent no ho nota no em té que votar. Però totes les propostes que he vist des de l’oposició no valen per res. No he vist ninguna proposta sòlida perquè sinó diria que tenen raó.

Per exemple la Ciutat de l’Esport no la volien, volien que tinguérem el d’abans. A tot han dit que no: la plaça de bous, el teatre… Totes les prioritats que feien falta per a Xàtiva es van fer i es continuaran fent.

 • Seran les últimes elecciones que es presente Alfonso Rus?

Això ho ha de dir una persona que estiga cansada, desil·lusionada, que cree rutina. Jo me la jugue amb qui vullga d’il·lusió, de ganes i de força. Una altra cosa és que la gent, que té la potestad, em diga que em tinc que anar a casa perquè estic acabat.

He de dir que estic més il·lusionat que mai; és un moment complicat el que tenim, i la gent ha de pensar que no es pot canviar per canviar, la situació s’ha de reconèixer. Però un ha d’acceptar sempre els resultats, i jo he estat segur sempre del que feia. Quan he estat treballant dia a dia no he tingut por per si guanyava o no; si no guanyava és perquè no sabia fer més, i si guanyava perquè s’havia fet bé. Crec que s’ha treballat molt, fort i bé.

 • Com creu que va a quedar el PP el diumenge a les eleccions?

Els sondejos valen per a donar-te tranquilitat, i jo tinc el millor en quant a la gestió que he fet i el 54, 5% diu que he estat espectacular. Estic molt content per la visió que té la gent. Jo intente fer-ho el millor possible, i el que em compromet ho faig. Jo em compromet a que esta legislatura siga la de posar en marxa les infraestructures que tenim perquè puguen venir les empreses, una cosa que es va negar el PSOE en el seu moment amb el Pla General.

 

Un comentario sobre “Alfonso Rus: «Estic més il·lusionat que mai i molt content per la visió que té la gent»”

 1. Sr. Rus,
  Per a quan Xativa apostarà de veritat per una industria forta que cree riquesa i llocs de treball estables i permanents, que servirà també per què els joves tinguen un futur? Crec que ha sigut sempre el seu taló d’Aquiles. I per favor, ja està ve de tirar-li la culpa a Zapatero d’això, ell està massa llunt i no ens veu. Vosté si pot ajudar-nos!

Los comentarios están cerrados.