Alfarrasí rehabilita l’antic ajuntament

Gràcies a una ajuda de 40.000 euros del Pla de Restauració de Béns Immobles de la Diputació de València

El municipi d’Alfarrasí rehabilitarà l’antic Ajuntament amb una subvenció de 40.000 euros atorgada per la Diputació de València dins del Pla de Restauració de Béns Immobles, que té com a objectiu preservar el patrimoni històric, artístic o amb un interés local.

El projecte local té com a finalitat «promoure l’associacionisme i la participació ciutadana, perquè els veïns puguen compartir moments i practicar les seues activitats esportives, culturals o associatives«, ha destacat Federico Vidal, alcalde d’Alfarrasí.

Les obres consistiran en la reconstrucció de la planta baixa de l’edifici i de la façana principal i en tot moment es conservarà l’essència i l’originalitat de la construcció primitiva.

Concretament, la planta baixa es convertirà en una sala gran i lluminosa, que donarà lloc a un espai ampli per a donar servei a activitats i reunions de les associacions i col·lectius locals.

Així mateix, la façana es restaurarà conservant l’estil original, amb nous materials i tècniques, i s’implantarà un sistema energètic eficient.

Inmoble amb història

L’edifici data de principi del segle xx i va entrar en desús quan en els anys seixanta es va construir l’actual seu de la corporació municipal i aleshores, vist l’espai del que disposava l’antiga casa consistorial, va començar a albergar l’escola municipal.

Posteriorment, el col·legi va passar a ser utilitzat com a llar del jubilat durant uns quants anys.