Alfarrasí acull la 32a Festa de les danses de la Vall d’Albaida

img_0770
L’encontre comarcal reuneix més de 600 balladors i balladores de setze poblacions
La Vall d’Albaida // 14.09.2009.- La Vall d’Albaida va renovar el passat dissabte, 12 de setembre, el seu compromís amb la conservació i la promoció del seu patrimoni immaterial. La 32a Festa de les danses va omplir de públic els carrers d’Alfarrasí per veure els més de 600 balladors i balladores arribats de setze poblacions de la comarca, després d’haver-hi acollit ja l’aplec el 1988.
El Palomar, Quatretonda, Bocairent, Benigànim, Albaida, Ontinyent, Fontanars dels Alforins, Agullent, Montaverner, la Pobla del Duc, Bellús, l’Olleria, Atzeneta d’Albaida i Bèlgida, així com el grup convidat Escola de dansa de Xàtiva i l’amfitrió de La balleruga van participar en l’encontre folklòric més antic de la Comunitat Valenciana. Una vegada finalitzada la dansada, el sopar de germanor va concloure amb l’actuació de Pep Gimeno “Botifarra”.
“La Festa de les danses ens va permetre novament gaudir de l’ampla varietat dels balls de la nostra comarca, tots semblants al mateix temps que tots diferents”, en una cita “molt nombrosa i animada” segons Filiberto Tortosa. La proposta “ens permet”, en paraules del president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, “continuar fent comarca amb un dels elements més arrelats als nostres pobles com són els balls tradicionals associats sempre als moments importants en la vida anual de tot municipi”.

img_0828


Alfarrasí acoge la 32ª Festa de les danses de la Vall d’Albaida
El encuentro comarcal reúne más de 600 bailadores y bailadoras de dieciséis poblaciones
La Vall d’Albaida // 14.09.2009.- La Vall d’Albaida renovó el pasado sábado, 12 de septiembre, su compromiso con la conservación y promoción de su patrimonio inmaterial. La 32ª Fiesta de les danses llenó de público las calles de Alfarrasí para ver los más de 600 bailadores y bailadoras llegados de dieciséis poblaciones de la comarca, después de haber acogido ya el “aplec” en 1988.
El Palomar, Quatretonda, Bocairent, Benigànim, Albaida, Ontinyent, Fontanars dels Alforins, Agullent, Montaverner, la Pobla del Duc, Bellús, l’Olleria, Atzeneta d’Albaida y Bèlgida, así como el grupo invitado Escola de dansa de Xàtiva y el anfitrión de La balleruga participaron en el encuentro folclórico más antiguo de la Comunitat Valenciana. Una vez finalizada la “dansada”, la cena de hermandad concluyó con la actuación de Pep Gimeno “Butifarra”.
“La Festa de les danses permitió nuevamente disfrutar de la amplia variedad de los bailes de nuestra comarca, todos parecidos pero todos diferentes”, en una cita “muy numerosa y animada” según Filiberto Tortosa. La propuesta “nos permite”, en palabras del presidente de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, “continuar haciendo comarca con uno de los elementos más enraizados en nuestros pueblos como son los bailes tradicionales asociados siempre a los momentos importantes en la vida anual de todo municipio”.