Alfarrasí acull la 32a Festa de les Danses a la Vall d’Albaida

festa_danses_2008_01Un total de 17 grups participen en l’encontre comarcal més arrelat

La Vall d’Albaida // 10.09.2009.- Alfarrasí s’omplirà aquest dissabte, 12 de setembre, de balladors i balladores de setze localitats gràcies a la 32a Festa de les Danses a la Vall d’Albaida. 21 anys després de la seua primera experiència, la població organitza novament l’encontre més antics dels que se celebren a la comarca.
Els Pastorets seran els encarregats d’iniciar la dansada precedint així als representants d’El Palomar, Quatretonda, Benigànim, Albaida, Ontinyent, Fontanars dels Alforins, Agullent, Montaverner, la Pobla del Duc, Bellús, l’Olleria, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Castelló de Rugat i Bocairent. Per últim, actuaran el grup convidat que en aquest cas és l’Escola de dansa de Xàtiva i el col·lectiu amfitrió de La balleruga.
cartell_danses_2009
Els actes començaran a les 17.00 h amb la rebuda dels participants. A continuació, un passacarrers portarà els dansadors des del Centre Cultural al carrer de Sant Antoni on a les 18.00 h començarà la dansada. Finalment, hi haurà un sopar que s’arrodonirà amb el concert de Pep Gimeno “Botifarra”.
“És una satisfacció ser la seu d’aquest esdeveniment al mateix temps que un gran repte” manifesta Rosa Adelina Vidal, alcaldessa d’Alfarrasí, per això “portem prop d’un any treballant amb molta il·lusió per preparar esta entranyable festa que, segurament com cap altra, va lligada a les manifestacions festives de tots els nostres municipis i del conjunt de la comarca.
Per la seua banda, Filiberto Tortosa renova el seu compromís amb “tota manifestació cultural que impulse el sentiment de comarca” sent la festa de les danses “un referent en aquest sentit”. El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida agraeix l’esforç realitzat per l’Ajuntament d’Alfarrasí i el grup “La balleruga” i desitja que l’aplec més antic de la Comunitat Valenciana siga novament un èxit.