Alberto Villanueva disputarà la fase final autonòmica de Castella-La Manxa

El jugador va començar a jugar al bàsquet en categoria aleví al CB Genovés

Alberto Villanueva, jugador nascut a Aiora, està disputant a Almansa la final a 8 del campionat autonòmic de Castella la Manxa. Una final a vuit on es junten els millors equips d’aquesta Comunitat Autònoma per intentar optar les dues places que donen l’opció de poder disputar el Campionat d’Espanya amb els millors clubs de l’Estat Espanyol.

Aquesta final a vuit va començar ahir dijous i es prolongarà fins el diumenge on es disputarà la final, a la qual arribaran els dos equips que tindran el passaport per al campionat d’Espanya.

Alberto va començar a jugar al bàsquet en categoria aleví al CB Genovés, del qual va passar, junt a Xavi Soler i Esther Tormo a formar part del Mini A del València Bàsquet, equip amb el que es van proclamar campions autonòmics en categoria Mini. La següent temporada va continuar en el plater de l’equip de la capital del Túria, junt amb Xavi Soler i separant-se de la jugadora Esther Tormo que va fitxar pel Ros Casares València.

Després de dues temporades al València BC va tornar a formar part de C.B. Genovés, amb el que ha jugat fins aquesta temporada en la que ha fitxat pel CB Almansa, la qual cosa li ha donat peu a participar en aquesta selecció i per tant en el Campionat d’Espanya.

Des del mes de gener, l’equip del CB Almansa júnior està comptant amb Alberto, siguent aquest jugador cadet. A mesura que ha anat avançant la temporada està tenint més protagonisme en un equip júnior que té opcions de quedar entre els dos primers de la comunitat manxega.

Des del C.B. Genovés desitjar-li un bon paper en aquest equip i animar-lo a treballar per aconseguir l’objectiu de poder disputar un campionat, on també participaran jugadors de la categoria del madrileny Luca Doncic.

Aquesta final a vuit es disputa al Pavelló Municipal d’Almansa.

El partit de la primera jornada que enfrontava al CB Almansa on juga Alberto i el UCA d’Albacete ha acabat amb la victòria dels d’Almansa per un marcador de 45-41, amb una destacada actuació del jugador d’Aiora que ha aconseguit encistellar 10 punts, agafar 7 rebots i fer una valoració de 14 en els 35 minuts que ha estat en pista.