Albaida renuncia al programa «La Dipu et beca»

El Consistori manifesta que no pot fer-se càrrec del pagament als estudiants

L’Ajuntament d’Albaida ha renunciat a entrar en la convocatòria que ha realitzat la Diputació de València amb el programa “La Dipu et beca” que permet als joves fer pràctiques remunerades, perquè no pot fer-se càrrec del pagament als estudiants.

Enguany, a banda de l’aportació dels 100 euros per estudiant i mes, l’Ajuntament d’Albaida havia de fer-se càrrec de la cotització a la Seguretat Social d’aquests estudiants, amb un cost de 170 euros per estudiant i mes. En total, el cost de l’Ajuntament d’Albaida ascendia a 5.400 euros, d’on 2.000 euros corresponien a l’aportació de l’Ajuntament per estudiant i 3.400 a la cotització a la Seguretat Social.

L’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, recalca que “l’Ajuntament es troba en una situació econòmica molt complicada, cal estalviar per totes bandes i no podem, d’una banda acomiadar a personal de l’Ajuntament i d’altra, contractar, malgrat que siga per dos mesos, a persones externes a l’Ajuntament”, afirma.

Des de l’Equip de Govern assenyalen que lamenten no poder donar aquesta oportunitat als estudiants majors de 18 anys d’Albaida «però la realitat, una vegada més, ens supera. No podem fer-se càrrec d’aquestes beques, a l’igual com no podem realitzar moltes altres activitats que abans eren ordinàries”.

Josep Antoni Albert aprofita per explicar que “cal que totes i tots interioritzem que van a produir-se molts canvis a l’Ajuntament d’Albaida. El deute de més de 17 milions d’euros heretat de l’anterior govern municipal ens porta a tindre que retallar de totes bandes per poder tirar l’Ajuntament endavant. Lamentem que els ciutadans estiguen pagant la mala gestió de l’anterior equip de govern, també ho estan fent els treballadors de l’Ajuntament i els proveïdors i creditors que fa molts anys que no cobren». El primer edil agrega que «ara toca ser responsables i solucionar tots els problemes que ens han vingut donats i que intentarem resoldre amb mesures dràstiques però imprescindibles per a garantir la continuïtat de l’Ajuntament d’Albaida».