Albaida promocionarà de nou els seus atractius turístics a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR)

picture-61
Les visites a la Ciutat d’Albaida s’han triplicat des que en l’any 2004 es va assistir per primera vegada a FITUR.

L’Alcalde d’Albaida destaca que la Ciutat s’haja convertit en un referent a les comarques centrals d’interior.

Albaida, 11 de desembre de 2009.- Un any més, el municipi d’Albaida exposarà tot els seu atractiu turístic a la Fira Internacional de Turisme de Madrid (FITUR), que es desenvoluparà al Recinte Firal de Madrid (IFEMA) durant els dies del 20 al 24 se Gener de 2010. La Ciutat d’Albaida comptarà amb un espai expositiu dintre de l’estand de «València Terra i Mar» de la Diputació de València. Igualment, la Ciutat ha confirmat la seua assistència per a la Fira «Turisme Comunitat Valenciana» (TCV), que es desenvoluparà a València durant els dies del 12 al 14 de febrer de 2010.

Un dels objectius que es va marcar l’actual Equip de Govern del Partit Popular des que va accedir a l’Alcaldia d’Albaida en l’any 2003, fou promocionar la Ciutat com a un destí turístic. Des del moment, el treball per la promoció turística s’ha vist reflectit en la posada en marxa de la Tourist Info d’Albaida i en l’ampliació del Museu Internacional de Titelles d’Albaida (MITA).

A més a més, durant el mes de juny d’aquest any 2009 la Ciutat ha estat seu de les VI Jornades de Turisme d’Interior, organitzades per la Diputació de València en col·laboració amb l’Ajuntament d’Albaida i en les que varen participar professionals del sector turístic de tota la Comunitat Valenciana.

picture-71Totes aquestes iniciatives unides a l’edició de fullets turístics i material divulgatiu i a la participació del municipi a diversos esdeveniments de promoció turística, com ara els certàmens de FITUR a Madrid, o la Fira “Turisme Comunitat Valenciana” (TCV) a València, han propiciat que les visites turístiques a la Ciutat d’Albaida s’hagen triplicat des de l’any 2004, passant dels 3.705 visitants als 11.000 que s’estima que hauran passat pels recursos turístics del municipi durant aquest any 2009.

Així i tot, no obstant la conjuntura actual, les visites durant l’any 2009 s’han mantingut, respecte a les visites rebudes en l’any 2008 (10.216). Aquest fet ha estat valorat per l’Alcalde de la Ciutat, el popular Juan José Beneyto Galbis, com “tot un èxit en matèria de promoció turística, ja que vers l’episodi de crisi que estem vivint mundialment, el nostre municipi es manté com a destí turístic de les comarques centrals de l’interior de la Comunitat Valenciana. L’Equip Municipal arriba un any més a la Fira Internacional de Turisme de Madrid amb els deures fets.”

A més a més, tal i com a manifestat Ana Isabel Pérez Caballero, Regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Albaida: “des de la nostra àrea ens trobem satisfets, més i quan hem aconseguit consolidar l’oferta turística de la nostra població, amb els Museus, les rutes locals i els nostres principals monuments, sempre tenint com a referent el majestuós conjunt arquitectònic del Palau dels Milà i Aragó, que esperem que d’ací a molt prompte puga ser visitable per al públic.”

Tal i com han informat des del Departament de Turisme de l’Ajuntament d’Albaida, la versalitat de l’oferta turística de la Ciutat propicia que Albaida recibixca tot tipus de visitants.

D’una banda destaquen els grups escolars que visiten els diferents Museus de la Ciutat, i que a més a més, participen dels tallers didàctics que es desenvolupen al MITA. Igualment, i sobre tot en caps de setmana, és sovint el perfil del visitant que acudeix a la població per a gaudir dels diferents recursos turístics amb la seua família.

L’existència de diversos establiments hotelers a la població propicia que els visitants puguen pernoctar a la mateixa Ciutat, fet que junt amb l’oferta gastronòmica del municipi propicia que el visitant puga gaudir d’una estança completa a Albaida.

A més a més, Albaida oferta dintre del Programa de Tour Ofertes Culturals de la Diputació de València (TOC), una visita turística a la població, fet que es aprofitat per nombrosos grups d’Ames de Casa de la província i d’Escoles d’Adults, públic al que va destinat aquest programa de la Diputació de València.

Prova de la qualitat de l’oferta turística que Albaida ofereix als seus visitants, és el gratificant resultat optés a les qualificacions que ofereixen al municipi els visitants. Durant l’any 2008 la qualificació obtinguda per la Tourist Info d’Albaida ha estat d’un 8,6.