Albaida organitza una III Setmana de la Salut orientada a la prevenció

Tindran lloc xerrades, projeccions i activitats escolars per fomentar hàbits i conductes saludables i evitar les adiccions

La Regidoria de Benestar Social i Sanitat d’Albaida ha organitzat la III Setmana de la Salut del municipi, que es celebra des de hui fins divendres, orientada a la prevenció com a millor eina per aconseguir una vida llarga i amb la máxima qualitat.

La Regidora responsable de l’àrea, la socialista Eva Tormo, destacava que amb aquest programació, ja consolidada a les dues edicions anteriors, “l’objectiu torna a ser el foment d’habits i conductes saludables, perquè tenim molt clar que la prevenció és la millor arma contra les malalties i els problemes de salut en general”. Tormo posava de relleu que la coincidència de la “Setmana de la Salut” amb el Dia Mundial contra la Violencia de Gènere (dimarts 25 de novembre) “no es casualitat, perquè aquesta lacra social és també una qüestió de salut pública sobre la que podem i devem actuar també des de l’àmbit de la prevenció”, destacava.

Al marc de la “Setmana de la Salut” s’han previst activitats sobre diverses temàtiques. Dilluns tindrà lloc la xerrada “Vols deixar de fumar?” a les 19:00 hores al Museu de Titelles; dimarts i dijous altra sobre “Prevenció de les addiccions” per als alumnes de 6é del CEIP Elias Tormo, centre on de dilluns a dijous l’alumnat d’infantil i primària participarà al programa “Cine i educació en valors”. Dimarts es projectarà la pel·lícula “la bicicleta verde” a les 18:00 hores a la seu de les Ames de Casa, on es llegirà un manfiest contra la violència de gènere. Dimecres hi haurà una xerrada taller titolada “Stop als accidents de trànsit” a les 11:30 al IES José Segrelles, altra sobre “Prevenció de les addicions” per als alumnes de 6é al CEIP Covalta, i una sobre “el paper dels pares en la prevenció”, per a alumnes d’aquest centre, a partir de les 15:00 hoes. A més a més, es reprendrà el programa “Cine i Educació en valors” amb un cinefòrum per a escolars al Cinema Odeón; i divendres es tancarà la programació amb l’actuació de la rondalla “Els marjalers” a les 11:30 hores al Centre de Dia d’Alzhèimer.

Eva Tormo agraïa la implicació de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives de la Mancomunitat i dels col·lectius locals i comarcals que han participat a una programació “que inclou activitats per a totes les edats, preparades totes elles amb molta il·lusió”. La regidora, que convidava a la ciutadania a assistir i participar, incidia en què “des de l’àrea de Benestar Social i Sanitat d’Albaida anem a seguir treballant per afavorir que tota la ciutadania tinga els coneixements necessaris per a, de manera conscient i voluntària, canviar conductes nocives per altres que afavorisquen una vida més saludable, el que a més redundarà positivament al seu entorn”, concloïa.