Albaida inicia la 19 edició dels Cursos Musicals d’Estiu “Ciutat d’Albaida”

8 són els cursos que es realitzaran durant tota la setmana

Albaida viu una nova setmana musical amb els Cursos Musicals d’Estiu. Com cada any, per aquestes dates de la Fira Sant Jaume, la docència musical es dóna cita amb aquests cursos musicals que arriben a la seua 19a edició.

Aquest matí, a les instal·lacions del conservatori d’Albaida ha estat el punt de trobada dels estudiants que s’han matriculat en aquest curs d’estiu. Un total de 37 matriculats d’arreu de la geografia valenciana i espanyola, els quals gaudiran de l’aprenentatge i també dels actes programats per la Fira així com d’instal·lacions esportives com la piscina d’Albaida.

Hi hauran 8 cursos: clarinet, flauta, piano, trompeta, tuba, bombardí, violí i composició. Professors com Ramon Garcia i Soler, amb una llarga carrera professional, realitzaran la docència d’aquesta edició. Entre altres professors, la majoria d’ells d’Albaida.

Els cursos musicals d’estiu ha arribat a rebre 300 alumnes, i tot la disminució de matricules en els últims anys, es continua recolzant aquests tipus de cursos perquè, segons el seu director, Javi Esplugues per damunt de tot s’ha de continuar recolzant la música i aquest tipus de cursos”.

El regidor de l’Ajuntament d’Albaida, Càndid Penalba, ha agraït en la presentació d’aquest matí als alumnes que s’han matriculat i ha assegurat que des del consistori albaidí sempre es recolzaran els Cursos Musicals d’Estiu com una activitat cultural més que posa a Albaida al capdavant de la cultura musical i com a poble abanderat de la música.

Les Nits al Palau

Com cada any, i aprofitant els Cursos Musicals d’Estiu, el pati d’armes del Palau Marquesal d’Albaida és escenari d’audicions realitzades pels professors i alumnes dels cursos musicals. A partir de demà dimarts 16 de juliol i fins el dijous 18, es donarà cita, en aquest enclavament històric d’Albaida, un complet repertori musical que a partir de les 22:30 hores el públic assistent podrà gaudir.

La regidora de cultura, Lucia Company, agraeix la voluntat i participació dels alumnes i professors dels cursos, així com, anima a que ciutadans d’Albaida i de la comarca acudisquen a gaudir d’aquestes audicions en un entorn emblemàtic.