Albaida es concentra en contra del tancament de RTVV

En el manifest que s’apuntava que el tancament de RTVV és un atac a la vertebració territorial i l’autoestima dels valencians

El Comité d’Empresa de RTVV, amb el suport dels sindicats CCOO, Intersindical; UGT, CGT, CSIF, USO i dels partits PSPV-PSOE, Compromís i EUPV han convocat concentracions a tots els municipis de la Comunitat Valenciana en contra del tancament de RTVV. Albaida ha volgut unir-se a aquesta mostra de solidaritat amb tots els valencians i amb els treballadors de RTVV.

La concentració es va celebrar a la porta de l´ajuntament, baix el lema “Si tanquen RTVV, el meu poble ni es veu ni té veu”, i ha estat recolzada per una representació del teixit associatiu, funcionaris i personal laboral del consitori, ciutadania de la població així com per la periodista i treballadora de Canal 9, Iolanda Ibarra, natural d´Albaida. A continuació l´alcalde, acompanyat pels regidors, ha finalitzat amb la lectura d´un manifest, resaltant el valor de la ràdio i la televisió públiques per fomentar l’ús social del valencià.

En el manifest que s´ha escoltat s´apuntava també que el tancament de RTVV és un atac a la vertebració territorial i l’autoestima dels valencians. El text conclou que “tancar RTVV és fer invisibles els pobles, la seua actualitat, la seua realitat,les seues festes, la seua cultura i les seues aportacions al projecte col.lectiu del que formem part” .

Així mateix, esta setmana l´equip de govern de l´ajuntament va presentar de manera conjunta una moció al ple per a que Canal 9 no es tanque.