Albaida convoca el concurs de pintura “Francisco Ridaura”

Es celebra aquest dissabte
Els joves amants de la pintura tenen una cita el proper dissabte 29 de setembre, ja que se celebrarà la XXVII edició del Concurs de Pintura Infantil i Juvenil “Francisco Ridaura”, que convoca la Fundació Ruralcaixa.

Des de fa 37 anys el dissabte anterior als dies de festa major, els carrers d’Albaida s’omplin de menuts i joves, que carregats amb quaderns i pintures, trien el monument o el lloc de la ciutat que desitgen plasmar als seus quaderns. Com és habitual, el tema del treball és lliure i es pot realitzar en qualsevol tècnica (oli, aquarel·les, llapissera, ceres, etc.) sobre un paper que es facilita als participants.

El concurs estableix tres categories en funció de les edats dels participants: la categoria A que inclou els participants de 14 a 18 anys, la B en la que concursen els de 10 a 13 anys i la C que agrupa els pintors de 6 a 9 anys. La Plaça del Pintor Segrelles és l’escenari en què se cita els participants que disposen de dues hores (d’onze a una del matí) per a presentar les seues creacions.

El guanyador de cada categoria rebrà com a premi un compte d’estalvi en l’entitat Ruralcaixa amb una quantitat de 500 euros, mentre que el segon i el tercer premi estan dotats amb material de pintura. El nom dels guanyadors es coneixerà el 4 d’octubre en l’acte de lliurament de guardons, que tindrà lloc al Saló d’Art Ridaura d’Albaida, situat al carrer Eduardo Torres. A més, totes les obres dels participants estaran exposades en aquesta sala durant les festes locals.

Des dels seus inicis, la Fundació Ruralcaixa és l’encarregada d’organitzar el concurs que va crear el mateix Francisco Ridaura, qui a la seua mort va cedir a l’entitat el llegat cultural de la seua obra pictòrica i la sala d’exposicions que porta el seu nom. Com afirmen des de la Fundació Ruralcaixa, l’objectiu del concurs no és un altre que recordar la figura del pintor albaidí i fomentar l’art a través del suport a les joves promeses de la pintura.

Per la seua banda, l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, ha destacat que “un any més, tenim el plaer de comptar dins la programació de les festes amb el Concurs de Pintura Infantil i Juvenil “Francisco Ridaura”, que no només serveix per a homenatjar la figura d’aquest il·lustre albaidí, sinó també per a fomentar la cultura, en aquest cas la pintura, entre els joves i xiquets albaidins”.