Albaida constitueix un grup de voluntariat medioambiental

La primera intervenció serà el dissabte dia 11 de maig i consistirà en la neteja de l’entorn de la Cova El Vall

S’ha constituit el Grup de Voluntariat Medi Ambiental d’Albaida, en un acte al que va assistir l’alcalde i el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient de la ciutat. El voluntariat ambiental consisteix principalment en la participació lliure, organitzada i altruista, orientada a la conservació dels recursos naturals i la seva biodiversitat.

L’objectiu principal del grup creat a Albaida és reunir a persones de totes les edats motivades per millorar l’entorn paissatgístic i medi ambiental de la població.

És tracta d’una iniciativa civil, totalment desinteressada, que pretén dur a terme actucacions diverses en espais locals d’interés medi ambiental com ara l’entorn del riu Albaida, les rutes de senderisme de la població, els voltants de Santa Anna i Sant Mariano, la Casa El Clau i el Paratge La Covalta, etc.

L’Ajuntament veu amb molt bons ulls la inciativa i la recolça institucionalment. En paraules del regidor de Medi Ambient, José Vicente Palací,En època de pocs recursos econòmics com l’actual, la concienciació ciutadana i el treball solidari en benefici de la comunitat resulten imprescindibles per a que les ciutats segueixquen funcionant”, “el voluntariat medi ambiental resulta una peça clau per a Albaida i vegem en aquest i en altres col.lectius locals un punt de partida absolutament necessàri per a aconseguir entre tots un entorn medi ambiental cada dia més saludable i curat”, afirma el regidor.

De la mateixa manera, l’alcalde, Josep Antoni Albert informa que des de l’alcaldia s’ha sol · licitat col · laboració a la Diputació de València i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer perquè els faciliten les eines necessàries per al desenvolupament de les diferents tasques, i ens explica que, el grup de voluntariat medi ambiental realitzarà jornades de treball al llarg dels propers mesos, duguent a terme una actuació concreta en cadascuna d’aquestes jornades. Així, la primera serà el proper dissabte dia 11 de maig, en que a partir de les 8,30 del matí es reuniran tots els voluntaris i voluntàries que vullguen de la població, per tal de desplaçar-se a l’entorn de la Cova el Vall, junt al riu Albaida, per a realitzar tasques de neteja i desbrossar la zona, eliminant matolls i malea. L’ajuntament posarà a disposició dels voluntaris els materials i ferramentes de les brigades municipals, encara que els propis voluntaris podran aportar també aquelles ferramentes que consideren adients per a realitzar els treballs en qüestió.

En el futur, i amb la finalitat principal d’aconseguir un àmbit i entorn perdurable a la ciutat, l’ajuntament podrà plantejar altres actuacions d’interés en les que col.labore directament el Grup de Voluntariat recentment constituït, com ara la realització d’un inventari d’arbres i plantes del municipi, la celebració de la setmana del medi ambient, l’organització d’algun concurs d’idees amb els centres educatius de la localitat, xerrades de concienciació, tallers d’educació medi ambiental.