Albaida commemorarà el Dia Mundial del Turisme amb una eixida nocturna de senderisme

La ruta recorrerà demà dissabte alguns dels punts patrimonials i etnogràfics més rellevants de la localitat

La ruta de senderisme «la Sèquia del Port. Un paisatge mil·lenari», recorrerà alguns dels punts patrimonials i etnogràfics més rellevants d’Albaida de la mà del grup senderista de la localitat demà dissabte dia 26.

Des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Albaida s’ha preparat una ruta amb motiu de l’octava edició del programa mediambiental “Senderisme a la Vall d’Albaida”. Aquesta eixida tindrà lloc el dissabte 26 de setembre a les 20 hores des de la Plaça Major del poble, on s’oferirà un refrigeri abans de començar la ruta.

Des d’allí els participants es dirigiran al carrer Major fins als “Mosquitos”, barri que els portarà al carrer Carrícola on podran veure les escultures de vidre de l’artista Josep Sanjuan. Després s’endinsaran pels camins, començant pel de Betilla que els conduirà a l’inici del sender de la Séquia del Port. Allí visitaran el Molí de dalt de Santa Anna, molí fariner de cup ubicat sobre la séquia mare de la Font del Port, de col·lonitzacio islàmica. També la seua cascada d’aigua. Una vegada en la partida de Sant Anna es podrà aprofitar per visitar les ruïnes del convent de Santa Anna, que presentava un estil gòtic auster, datat de 1538-1550.

A continuació es reprendrà el sender de la séquia fins arribar a l’arcabó del naixement on es dirigiran cap a la casa el Clau a Sopar. La Casa el Clau està ubicada en el port d’Albaida i és d’arquitectura rústica mediterrània. Finalment s’iniciarà el camí de tornada baixant per la carretera vella passant pel pont de la Pedrera, que és un pont d’arquitectura civil incert de 1500 a 1800.

El regidor de Medi Ambient, Pedro Gil, explica que des de l’Ajuntament estan treballant en l’elaboració d’uns díptics informatius sobre la ruta, a més es vol transformar aquesta ruta en un sender homologat de tipus PR-CV en col·laboració amb la Federació Valenciana d’Esports de Muntanya i Escalada de la C.V.