Albaida celebra la declaració de BIC Immaterial al Toc Manual de Campanes

La Consellera de Cultura va visitar la localitat

El Campanar d’Albaida ha rebut la visita de la Consellera de Cultura, MºJosé Català, junt amb la Directora General de Cultura, Marta Alonso, per a celebrar la declaració de Bé d’Interès Cultural Immaterial al Toc Manual de Campanes, aprovat pel Consell de Cultura.

Català ha estat acompanyada de la Directora General de Cultura, Marta Alonso, i de l’Alcalde d’Albaida, així com dels regidors del consistori albaidí per ser testimoni d’un solemne volteig de campanes a càrrec de la Colla de Campaners d’Albaida, principals impulsors de què aquesta declaració siga una realitat.

Abans de pujar al campanar, la Consellera ha passat per l’ajuntament per firmar en el llibre de visita del poble on ha pogut escriure “la importància d’Albaida per mantenir aquesta tradició de 8 segles i que forma part de la cultura d’un poble” com és el cas d’Albaida.

Per la seua banda, l’Alcalde d’Albaida reconeix “l’esforç de la colla de campaners d’Albaida per conservar i mantindre generació en generació el toc manual i com les albaidines i albaidins, amb l’ajuntament d’Albaida al capdavant, formen part d’aquest compromís per fer, del Toc Manual de Campanes, la identitat del poble d’Albaida”.

Finalment, després de la visita a l’església on Català ha conegut al Sagristà que també realitza tocs de campana, s’ha fet una demostració de la musicalitat i solemnitat d’un volteig de totes les campanes que conformen el Campanar d’Albaida.