Albaida celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer amb una globotà

Els afectats demanen que s’aplique la Llei de Dependència per tal que els malalts reben les ajudes

Per a commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer, l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer d’Albaida (AFMAVA) ha organitzat una globotà, que han explotat els membres de l’associació a la Plaça Major de la localitat.

A l’acte han acudit l’alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, i la regidora de Benestar Social, Eva Tormo. Celia Espí, una de les familiars afectades, ha llegit un manifest en què s’ha reivindicat el paper necessari d’entitats i associacions com AFMAVA i s’ha demanat que s’aplique la llei de Dependència per a què els malalts reben les ajudes pertinents.

AFMAVA desenvolupa la seua tasca des de l’any 2000 i atén unes 30 persones al centre de dia, ubicat al recinte cultural “Antic Institut” d’Albaida. Allí hi treballen 6 persones: una fisioterapeuta, una psicòloga, una treballadora social i tres auxiliars, les quals treballen amb els majors per a aconseguir retardar i alleugerir els efectes de l’Alzheimer a través de tallers d’estimulació cognitiva, fisioteràpia, atenció psicològica o musicoteràpia.

En l’actualitat, a la Comunitat Valenciana es diagnostiquen 30 casos d’Alzheimer al dia i ja són més de 300.000 els afectats per aquesta malaltia. A tot l’Estat, la xifra d’afectats és de 3,5 milions de malalts d’Alzheimer.

Per la seua banda, la regidora de Benestar Social, Eva Tormo, ha destacat la tasca tan important que realitza AFMAVA amb els majors d’Albaida i altres localitats veïnes i ha reiterat que “existeix un compromís ferm de l’equip de govern per a estar al costat d’aquestes entitats, que ajuden les persones que més ho necessiten”.