Albaida al Camí de Santiago

Camí de Santiago7a etapa del Camí de l’Alba

La Ciutat d’Albaida s’uneix a la xarxa de rutes del Camí de Santiago. Es tracta d’un itinerari que parteix des del municipi de Beniarrés i finalitza a la Casa “El Clau d’Albaida” i que es pot realitzar tant a peu, amb bicicleta o a cavall. questa etapa esta emmarcada dintre del Projecte «Xàbia – Cami de Santiago» des del que es treballa amb l’objectiu de crear un camí des de Llevant fins a Santiago de Compostela. Des que es va iniciar aquesta iniciativa en maig del 2010 s’han sumat al projecte nombroses persones, entitats i associacions, a més dels
municipis de Xàbia, El Verger, Pego, l’Adsubia, Forna, Villalonga, L’Orxa, Beniarrés.

En aquesta nova etapa del camí passen a formar part del projecte els municipis de Salem, Beniatjar, Otos, Bèlgida, Carrícola, El Palomar, Atzeneta d’Albaida i Albaida, que serà el municipi final d’etapa.
Fer el Camí de Santiago, bé per motius religiosos, esportius o de superació personal, és un fet que en els últims anys ha pres molta rellevància, arribant a superar els límits regionals o nacionals.

Així, aprofitant que Xàbia està al punt més a l’est de la Comunitat Valenciana, es va pensar en obrir aquesta ruta per connectar-la per sendes, vies verdes i camins, a través de diferents municipis, fins arribar a Almansa, on enllaçaria amb l’històric “Camí de la Llana”. Les diferents etapes, entre 6 i 20 quilòmetres cada una, inclouran informació d’allotjaments, hotels, cases rurals, pavellons esportius o cases parroquials per al descans dels peregrins. Aquesta nova ruta des de Xàbia fins Almansa, passant per Albaida, rep el nom de Camí de l’Alba.