Albaida acull demà el XIII Gran Fons “Mónica Pont”

També es celebrarà la primera cursa en cadira de rodes

El cap de setmana previ a les festes Patronals i de Moros i Cristians d’Albaida es presenta ple d’actes entre els que destaquen els esdeveniments esportius. Com ja és tradició, demà dissabte a les cinc i mitja de la vesprada partirà de l’Avinguda de la Fira la XIII edició del Gran Fons “Mónica Pont”, la cita esportiva més important que se celebra a Albaida. Un any més, el Club d’Atletisme “Ciutat d’Albaida” és l’encarregat d’organitzar la carrera.

La prova, que porta el nom de l’atleta albaidina més coneguda, compta aproximadament amb onze quilòmetres, que es reparteixen entre un primer tram urbà, que recorre els carrers de la ciutat i un segon tram que s’orienta cap a Benissoda i els seus voltants per a tornar finalment al punt de partida. Les inscripcions es realitzaran al lloc d’eixida, on també es lliuraran als corredors els dorsals corresponents.

Des de la seua fundació, el fons “Mónica Pont” ha estat un esdeveniment destacat de l’esport albaidí, però també un atractiu per als atletes aficionats de tota la comarca que arriben fins a Albaida per a participar en la carrera.

També el dissabte per la vesprada, tindrà lloc la primera cursa en cadira de rodes, que ha organitzat l’Associació de Discapacitats d’Albaida (ADA). La carrera precedirà el Gran Fons “Mónica Pont”, a les quatre i mitja de la vesprada, per tal de donar visibilitat social a les persones amb discapacitat funcional.

El regidor d’Esports i Festes de l’Ajuntament d’Albaida, Càndid Ignaci Penalba, ha destacat “l’important paper que pren l’esport en la programació de les festes d’Albaida, ja que comptem amb diverses entitats locals que es preocupen per la seua promoció”. A més, el regidor ha convidat els aficionats  a l’atletisme a sumar-se a aquesta convocatòria que “cada any organitza el Club d’Atletisme d’Albaida amb esforç”.