Albaida acull aquest dissabte la Coronació de les Regines de Fira i Festes 2013

Serà un moment molt especial per a la jove Belen Blasco i la xiqueta Paula Gil

Albaida viu aquest dissabte a partir de les 18:30h l’acte més tradicional i cerimonial de la festa albaidina: la Coronació de la Regina Major i Infantil de Fira i Festes d’aquest any i la Presentació de les seues Corts d’Honor i Festers que conformen tots la comissió de la “Verge del Remei” 2013 encarregada d’organitzar les festes patronals al mes d’octubre.

Aquest any, la representant de les dames de 18 anys recau sobre Belen Blasco Segrelles. Una jove que ha acabat 2n de batxiller però que encara no veu clar el seu futur universitari. La il·lusió de ser regina li venia des de ben xicoteta, tot i que al principi, segons afirma Belen, li va costar decidir-se. Però finalment “vaig tenir el consentiment dels meus pares i no vaig dubtar en ser regina”. La coronació d’aquest dissabte és un acte que per a Belen encara ho veu lluny, perquè no es creu “vaja a ser coronada”,confessa Belen. Encara que “tot eixirà be”, com ella ho espera.

Per la seua banda, el càrrec de regina infantil recau sobre la xiqueta de 8 anys Paula Gil Nácher. Preparada per a cursar 3r de primària al CEIP Elias Tormo d’Albaida en el curs vinent, Paula va rebre la notícia de ser reina, per voluntat dels seus pares, amb molta timidesa. Però poc a poc, ha sabut fer front al seu càrrec i per a aquest dissabte es troba amb molta fermesa i ganes de ser coronada: “sense cap nerviosisme”, segons ens ha explicat la seua mare.

Com cada any, hi haurà una cercavila on les dames, festers i les noves regines baixaran des de l’Antic Institut fins a la Plaça Major mostrant els seus lluents vestits escollits per a l’ocasió. A més, en aquest recorregut també estarà la Regina infantil i major de 2012, acompanyada, aquesta última, per l’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert i Quilis.

A l’arribada a la Plaça Major, començarà l’acte protocol·lari de coronació i presentació de regines i cort d’honor. Tot seguit, es podrà presenciar el discurs que aquest any farà el mantenidor de l’acte, Vicent Josep Pla Tormo. Ell és albaidí i és rector de Santiago Apòstol a la Pobla de Vallbona. Va ser escollit per la regina Belen per què “ell és molt amic dels meus pares i sé que els fa molta il·lusió que Vicent ens conte les seues experiències professionals i personals viscudes a Albaida a tot el públic assistent”. La figura del mantenidor/a és aquella que per la seua trajectòria personal i professional sempre ha estat vinculada al poble d’Albaida junt amb les seues festes i tradicions, i sol ser elegit com una persona propera a la regina major.

Finalment, una vegada coronades les noves regines i la seua cort d’honor d’aquest any 2013 es canta l’himne d’Albaida donant per acabat aquest acte tradicional. Tot seguit, tan festers com dames, acudeixen a l’església arxiprestal per fotografiar-se amb la Mare de Déu del Remei. I a la nit, celebren el gran sopar de Gala amb la presència d’autoritats i familiars al pati del col·legi “Elias Tormo”.