Albaida acull aquest dissabte la Coronació de les Regines de Fira i Festes 2012

L’acte més tradicional i cerimonial de la festa albaidina es donarà cita el proper dissabte 14 a les 18:30h en la Plaça Major de la ciutat

Com és habitual per aquestes dates, Albaida es vist engalanada per l’acte de Coronació de les Regines Major i Infantil de Fira i Festes, així com la Presentació de la Cort d’Honor i Festers que conformen la Comissió de la “Verge del Remei” de 2012. Aquest any la representant de les dames de 18 anys és Rosana Tormo Calvo. Estudia 2n de batxiller a l’IES Josep Segrelles d’Albaida i per a ella és “una il·lusió que he tingut des de ben xicoteta ser reina de les festes del meu poble”, a més, afirma estar “orgullosa de representar a les joves dames en nom de la Mare de Déu del Remei”.

Per altra banda, la xiqueta Ana Cristi Boronat Belda serà proclamada com la Regina Infantil. Un càrrec important que Ana Cristi va acceptar des d’un principi amb recel però que poc a poc ha sabut afrontar les responsabilitats que li portaran a ser coronada aquest dissabte com a Regina Infantil. Ella té 6 anys i estudia a la British School de Xàtiva, i a més, compagina el seu títol de regina amb el de son pare José Antonio Boronat López, president de la Comissió de Festes “Verge del Remei” 2012.

Com cada any, hi haurà una cercavila on les dames, festers i les noves regines baixaran des de l’Antic Institut fins a la Plaça mostrant els seus lluents vestits escollits per a l’ocasió. A més, en aquest recorregut també estarà la Regina infantil i major del 2011 acompanyada, per aquesta última, de l’Alcalde d’Albaida Josep Antoni Albert i Quilis.

A l’arribada a la Plaça Major, començarà l’acte protocol·lari de coronació i presentació de regines i cort d’honor. Tot seguit, es podrà presenciar el discurs que aquest any farà la mantenidora de l’acte, Andrea Porta Tormo. Jove albaidina de 19 anys que ha escollit la Regina Major, Rosana, per què “ens coneguem des de ben xicotetes i sabia que aquesta responsabilitat li anava a agradar molt a ella” afirma Rosana quan parla d’Andrea. La figura del mantenidor/a és aquella que per la seua trajectòria personal i professional sempre ha estat vinculada al poble d’Albaida o a les seues festes i tradicions, i sol ser elegit com una persona propera al president de la comissió o en aquest cas a la regina major.

Finalment, una vegada coronades les noves regines i la seua cort d’honor d’aquest any 2012 es canta l’himne d’Albaida donant per acabat aquest acte tradicional de la festa albaidina i tot seguit, tan festers com dames, acudeixen a l’església arxiprestal per fer-se una fotografia amb la Mare de Déu del Remei. I a la nit, celebren el gran sopar de Gala amb la presència d’autoritats i familiars.

Informació patrocinada per