L’Ajuntament d’Ontinyent afavoreix la integració laboral de 10 joves amb un curs d’ajudant de cuina

Un total de deu joves d’entre 16 i 20 anys usuaris i usuàries del centre Centre de Dia d’Inserció Laboral El Rogle participen des del passat dilluns 17 d’octubre en un curs de cuina organitzat per la regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Ontinyent i subvencionat per la Conselleria de Benestar Social. L’objectiu d’aquest programa, que finalitzarà el 22 de desembre, és capacitar els participants a realitzar tasques d’ajudant de cuina, adequar la seua formació a les necessitats del mercat laboral ontinyentí, i promoure la integració sociolaboral.

Segons ha explicat el regidor de Participació Ciutadana i Política Social, Manuel Ruiz, tots ells i elles són joves en situació de risc d’exclusió social “als quals creem que, tal i com està el mercat de treball, aquest curset els pot donar una oportunitat de futur. Volem donar als participants un missatge de recolzament des de les institucions públiques per transmetre’ls que la societat no els oblida, que anem a estar al seu costat per intentar donar-los un futur”.

Paral·lelament a aquest curs, s’estan realitzant altres dos d’iguals característiques dirigits a quinze immigrants residents a Ontinyent i usuaris de l’agència AMICS i quinze usuaris del departament de Serveis Socials que reben ajudes de primera necessitat i rendes garantides de ciutadania.

La coordinadora del Centre de Dia d’Inserció Laboral El Rogle, Lucia García, destacava que “en el cas de El Rogle comencem amb esta activitat però continuarem durant tot l’any, al qual inclourem un apartat pràctic on els i les alumnes s’encarregaran de la posada en funcionament de la cafeteria de l’aulari de la universitat”. A més a més, hi haurà també una part de formació i orientació laboral per als tres cursos impartida per un tècnic del departament de Promoció Econòmica. Junt a les 60 hores de teoria i pràctica, els tres grups d’alumnes realitzaran com a activitat formativa complementària un curs de manipulador d’aliments organitzat per la Federació Valenciana d’Hostelers.