Agullent entrega els Premis Joan Baptista Basset i la Distinció Empar Granell

Premis AgullentPer celebrar l’entrega de premis es va organitzar un sopar al Restaurant de la Font Jornada al qual van assistir els guardonats i guardonades o persones en representació d’aquests, així com representants del món associatiu, sindical, educatiu i polític.

L’entrega de Premis es va desenvolupar a la Sala Multiusos d’Agullent. Membres del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida van presentar la Distinció Empar Granell i van explicar el doble sentit d’aquesta distinció. Per una banda, suposa un homenatge a la persona d’Empar Granell i Tormos per la seua tasca en defensa i ús del valencià com a mestra, ciutadana i presidenta de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del València. Aquesta tasca, però ja va estar reconeguda amb l’atorgament l’any 2007 del Premi Joan Baptista Basset a la Trajectòria en Defensa de la Llengua i la Cultura. D’altra banda, aquesta distinció vol reconèixer la col•laboració de persones, entitats i centres educatius en el context del Correllengua. En aquesta primera edició la Distinció Empar Granell va ser atorgada a M. Àngels Campos Mollà, Regidora d’Educació i Joventut d’Agullent, per la seua implicació i col•laboració al Correllengua 2010 a la seua població.

Des del Casal també es va destacar la satisfacció d’haver arribat a la setena edició dels premis i consolidar així aquest esdeveniment. Agustí Agulló, el qual va ser premiat junt a Empar Granell l’any 2008 amb el Premi d’Actuació Cívica que atorga la Fundació Lluís Carulla, en representació d’ACPV va fer entrega dels premis.

Els Premis Joan Baptista Basset van estar marcats per la impossibilitat d’algunes persones guardonades d’assistir al lliurament. Entre elles, Toni Mollà Tortosa, Premi Joan Baptista Basset a la Trajectòria en Defensa dels Drets Democràtics i Carme Agulló Díaz, Premi Joan Baptista Basset a la Trajectòria Cultural. Teresa Mollà i Ramon Juan van arreplegar els premis respectius en representació i van agrair l’entitat organitzadora en nom dels guardonats.

L’últim lliurament va ser el Premi Joan Baptista Basset a l’Entitat Compromesa amb el Jovent, el qual va ser lliurat al Consell Local de la Joventut d’Ontinyent. Paula Garcia, presidenta del CLJO i Gonzalo Pardo, van arreplegar el Premi en representació del col•lectiu i van agrair aquest premi en el moment més dur de la seua història.

El punt i final de la Gala el va posar el grup Naia, amb un repertori de música folk.