Adriana i Olívia viuran amb emoció l’acte d’exaltació com a Falleres Majors

L’esdeveniment es celebra diumenge al Gran Teatre de Xàtiva

La senyoreta Adriana Pérez i la xiqueta Olívia Cabezón viuran el pròxim diumenge 31 de gener un dels moments més emotius, l’acte d’exaltació com a Falleres Majors de Xàtiva per aquest exercici 2016. L’alcalde de Xàtiva i President Nat de la Junta Local Fallera, Roger Cerdà, imposarà la banda que les acredita com a les màximes representants del món faller xativí.

L’acte estarà ple de bones notícies i sorpreses per a tot el col·lectiu faller xativí i els amants de la festa, ja que a ell assistiran les màximes representants de les Falles, Alícia Moreno i Sofia Soler, Falleres Majors de València de 2016, on per primera vegada lluiran la banda de Fallera Major, en tindre les seues pròpies exaltacions aquest divendres 29 de gener (per a Alícia) i dissabte 30 (per a Sofia). A més a més, assistiran a aquest esdeveniment per primera vegada les Reines de les festes de Castelló, Carolina Tàrrega i Lola Marco i des d’Alacant, la xiqueta Paula Vázquez de Agredos Jiménez, Dama d’Honor de la Bellesa del Foc Infantil d’Alacant.

La mantenidora de l’acte serà Claudia Villodre, Fallera Major Infantil de València de 2014. Enguany les falles de Xàtiva junt amb altres poblacions, han sigut declarades Bé d’Interès Cultural i com no, les juntes locals de les poblacions amigues no podien faltar en aquesta cita, pel que es rebrà la visita de les Falleres Majors d’Alzira, Gandia, Dénia, Carcaixent, Torrent, Borriana i els festers de Canals.

L’acte propi de l’exaltació es realitzarà a les 18 hores al Gran Teatre de Xàtiva, però abans, a les 17 hores, es realitzarà la recepció oficial de totes les autoritats i juntes locals convidades a les portes de l’ajuntament. L’eixida de totes les comissions falleres de la ciutat està programada a les 16 hores des de la plaça de la Trinitat, just al costat de la seu de la Junta Local i Museu Faller, al carrer Montcada.

En primer lloc la comitiva arreplegarà a Olívia, Fallera Major Infantil, i a continuació, tots junts es dirigiran a per Adriana, Fallera Major de Xàtiva. Pel que fa als guardons, el socarrat d’Honor recaurà en José Luis Díaz, de la falla Verge del Carme. La insígnia d’Or serà per a Juan Ramon Alcócer, de la comissió Espanyoleto, per la seua trajectòria al col·lectiu faller. L’apropòsit anirà a càrrec de la Falla El Cid Plaça de la Trinitat, titulat “Tu no tens nas!”. Després de l’acte es celebrarà el tradicional vi d’Honor, als Salons Lluna Events, prèvia adquisició del tiquet de 8 euros.