ADICAE premia les trajectòries de Caixa Ontinyent i Caixa Pollença

Els concedix ex aequo el premi “Cerdito Rebelde” a la col·laboració institucional amb els consumidors

ADICAE, Associació d’usuaris de bancs, caixes i assegurances, ha reconegut enguany la labor de les Caixes d’Ontinyent i Pollença, en la seua gala de premis “cerdito rebelde”, concedint-los el citat premi en la seua categoria de col·laboració institucional amb els consumidors.

Els “cerdito rebelde” són un guardó que ADICAE atorga periòdicament a persones, institucions i entitats que s’hagen destacat per la seua aportació a la defensa dels drets dels consumidors o per actuacions favorables als mateixos.

Segons el President de l’Associació, Manuel Pardos, el premi “es muestra de nuestro reconocimiento al papel que las cajas de ahorros desarrollaron en su día y estaban llamadas a jugar en la economía y sociedad actuales, y como puesta en valor de una gestión adecuada que ha llevado al mantenimiento del especial carácter de ambas entidades como cajas de ahorros y a que perviva, por tanto, en ambos casos, una orientación de la actuación favorable sin duda a los intereses de los consumidores».

Manuel Pardos destaca també, en ambdós caixes,“la aplicación de unos criterios de gestión en los diferentes ámbitos del negocio mucho más acordes al carácter originario y natural de las cajas de ahorros”. Els reconeix, en definitiva, “una trayectoria que ha permitido eludir una realidad que ha llevado a la práctica totalidad de las Cajas de Ahorros en España a una situación de auténtica quiebra, y en todo caso a una reconversión en bancos con la consecuente extinción de la obra social y con una suerte de liquidación de un patrimonio que sólo puede entenderse como social”.

L’acte d’entrega, amb el que també s’ha commemorat el 25é aniversari d’ADICAE, es va celebrar ahir, dia 4 de juny, en el Cercle de Belles Arts de Madrid, en el que també es van concedir premis a les “plataformes d’afectats per les participacions preferents i altres productes tòxics”, en la categoria de col·laboració voluntària associativa, i al diari “20 minutos” en la categoria de col·laboració d’entitats privades.

Agraïment i compromís de Caixa Ontinyent

En nom de Caixa Ontinyent, va rebre el premi el seu Vicepresident primer, Gabriel Soriano, acompanyat del Director General, Vicent Penades. Gabriel Soriano va agrair el premi i va felicitar a ADICAE per la seua trajectòria d’estos 25 anys.

En els seus 128 anys d’història, Caixa Ontinyent ha procurat mantindre sempre viu l’esperit de servici a la societat que va guiar els seus fundadors, amb tres funcions bàsiques: assegurar la integritat i la disponibilitat dels estalvis dels seus clients, invertir eixos estalvis en activitats productives en el seu àmbit d’actuació, i revertir a la societat, en forma d’obres socials, els beneficis de l’activitat.

El reconeixement d’ADICAE reforça l’actuació de Caixa Ontinyent i renova la seua il·lusió per continuar en la mateixa línia de prudència i de sentit comú, sobretot considerant que ADICAE és una associació que es distingix pel seu dinamisme i per la seua activa defensa d’un estatus bancari al servici de les persones i de la societat.

En els últims anys, Caixa Ontinyent ha rebut rellevants premis per part de mitjans com a Actualidad Económica (en 2004, 2005, 2010 i 2012, per la seua obra social), Levante-emv (Importante del mes, en 2008), Mundo Empresarial Europeo (millor empresa de la Comunitat Valenciana, en 2009), i Economia-3 (Trajectòria empresarial, en 2009).