Activitats Setmana Santa – Lloable Confraria de la Soledat d´Ontinyent

el

La Lloable Confraria de la Soledat vol informar-los que, ara que hem entrat en la Setmana Santa, ho té tot ben preparat per tal de commemorar com és tradició la Passió i Mort de Crist a través de les activitats i processons.

Que prepara pels seus confrares i confraresses, i que poden trobar vostés, junt a moltes altres informacions, en el nostre blog, actualitzat permanentment durant estes setmanes: http://soledatontinyent.blogspot.com/

Dos són els punts que la nostra Confraria vol destacar enguany entre totes les activitats. El primer fa referència a la processó que organitzem el proper Dijous Sant, dia 9 d’abril, junt a la germandat del “Cristo de la Expiración y Nuestra Señora del Patrocinio”. La Processó del Silenci és, sense cap mena de dubte, una de les més esperades de les que es celebren a la nostra població en la Setmana Santa. La seua organització és més complexa del que sembla, atesa la gran quantitat de persones que participen, alguns d’ells penitents amb creus al muscle i cadenes als peus, per les representacions tradicionals de personatges bíblics i pel respecte absolut a un protocol propi estudiat al mínim detall i sempre en constant evolució.

La Processó del Silenci està programada per a la mitjanit del Dijous Sant al Barri de la Vila, i sol començar quan conclou el Via Crucis de la Parròquia de l’Assumpció i s’apaguen els llums públics. Les Confraries organitzadores esperen i desitgen que es respecte esta hora de començament i el públic que sempre omple el recorregut processional no es veja afectat per retards que no siguen responsabilitat confrare. Estem ben agraïts a les persones que volen acompanyar-nos en silenci i respectuosament en una desfilada religiosa que es fa íntima i que aglutina molts sentiments. Per això, demanem al públic que tinga a bé guardar silenci absolut, especialment al final de la processó, que es posen al darrere de les tanques que s’instal·len en la Plaça de la Vila i eviten els llocs més estrets en la resta del barri per facilitar el pas de les imatges. Així mateix, preguem a tothom que estiguen atents a les indicacions dels organitzadors i responsables de la processó. I a la gran quantitat de fotògrafs que assisteixen, els preguem que facen el favor de vestir amb colors obscurs i intenten no interferir en el desenvolupament de la Processó.

En acabant, i com tots els anys, es convida als assistents a una xocolatada reconfortant que es servirà en la seu de la Confraria de la Soledat, al carrer Major de la Vila.

L’altre punt que volem destacar és l’inici dels actes del IV Centenari de la creació de la Lloable Confraria de la Soledat. L’aniversari s’acomplirà el proper any de 2010, però la nostra intenció passa per començar enguany mateix a commemorar l’efemèride amb un seguit d’actes que conclouran l’any 2011.

Com a primer fet relacionat amb el Centenari, el proper Divendres Sant, en el transcurs del dinar confrare, es presentarà als membres de la Confraria el logotip que serà la imatge de l’aniversari, i que és obra de Juanjo Alcaide i de Sergi Gómez. Posteriorment, en la Processó del Sant Soterrament, els confrares i confraresses de la Soledat, a més de repartir els tradicionals caramels, entregaran als assistents una nova edició d’estampes de la Soledat, commemoratives en este cas dels nostres quatre cents anys.

El Dissabte Sant la imatge de la Soledat no serà tornada al seu altar a l’església de l’Assumpció, sinó que serà duta al taller del tècnic restaurador que procedirà a realitzar una segona fase del treball de restauració.

Properament els informarem d’este fet i d’altres més.

Si desitgen contactar amb nosaltres, poden fer-ho a través del nostre correu electrònic: soledat_ontinyent@hotmail.com