Activitats per al 25 d’abril organitzades pel Casal Jaume I de la Vall d’Albaida

El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida ha anunciat les activitats que es celebraran en la comarca amb motiu de la celebració del 25 d’abril. Com cada any, el col.lectiu ha disposat autobusos per a acudir a la manifestació amb concert que tindrà lloc a València, però enguany també s’han preparat dos concerts en L’Olleria, en els que actuaran els VerdCel i les Mâedéus. A més, per al manifest, han anunciat la seua adhesió a la causa dels col.lectius en defensa de La Valleta, la Serra Grossa, la línia del tren Xàtiva-Ontinyent-Alcoi, i el CJLO:

Amb motiu de la commemoració de la desfeta d’Almansa els valencians i valencianes organitzem actes per no oblidar les nostres arrels arreu del territori. Organitzen manifestacions, concerts, xerrades…, tot per recordar-li al poble valencià quan va començar a perdre els seus drets, la seua llengua i la seua cultura.

Des del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida hem organitzat:

Concert el 16 d’abril: Enguany des del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida volem celebrar-ho amb la gent de la comarca. Com sempre tindrem els tradicionals autobusos que enguany també partiran des dels pobles de la Vall fins València el dissabte 24 d’abril per a la Mani i el Concert. Però enguany tenim una novetat. Volem convidar-vos al concert que es farà el divendres 16 d’abril al Teatre-Cine Goya de l’Olleria. Actuaran els grups: VerdCel amb l’espectacle “Petjades” que fa un sincer homenatge a Raimon i Les Mâedéus amb el seu darrer disc “Mohâtros les valencianes”.

Manifest i adhesions (extracte): Quan arriba el 25 d’abril a València recordem una guerra ferotge que va assolar el territori. Hui al segle XXI ja no hi ha Guerra de Successió, no estem perdent cap Batalla d’Almansa i no hi ha cap Felip V que derogue lleis i institucions pròpies valencianes “por justo derecho de conquista”. Però igualment els hereus, almenys en el sentit tradicional del terme, d’aquells llauradors i artesans partidaris de Carles III ara continuen sent els perdedors de la guerra actual que pateix el territori. (…)

Reclamem i demanem per:

.- La Valleta d’Agres i per tant recolzem totes les mesures que reclama la plataforma Salvem La Valleta.

.- La Serra Grossa i per tant recolzem totes les mesures que demana la Colla Ecologista L’Arrel en la seua Campanya “Pla eòlic sí però…”

.- Per la recuperació i millora de la línia de tren Alcoi – Ontinyent – Xàtiva i per tant recolzem totes les mesures que reclama la plataforma ciutadana Salvem el Tren.

.- També per: el restabliment del CLJO, per reincorporar el requisit lingüístic a l’Ajuntament d’Ontinyent i de la resta de la comarca, per un Hospital Comarcal de la Vall d’Albaida amb digne de tota la comarca i no sols per a Ontinyent, la convocatòria de tots els sectors socials implicats a la Crisi econòmica que està patint la comarca per a buscar solucions participatives i no sols de la classe política.

Manifest recolzat, de moment, per les següents entitats: CLJO – Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, Colla Ecologista l’Arrel, Plataforma ciutadana Salvem la Valleta, Plataforma ciutadana Salvem el Tren, Els Verds, EUPV, Iniciativa PV, BLOC, Crònica, STEPV – Intersindical Valenciana