ACPV posa en funcionament el telèfon de la llengua

picture-41

ACPV, des de la seua constitució, fa ja més de trenta anys, ha posat a disposició dels seus socis i sòcies, el seu servei jurídic a fi que no quedaren desemparats els atacs a la llengua que contínuament es pateixen.

L’oficina de política lingüística i el seu servei jurídic ha estat doncs una peça clau per aconseguir al llarg d’aquests anys que als tribunals es reconeguera la unitat de la llengua, però també per a que la ciutadania sabera com fer valdre els seus drets en tràmits tan senzills com l’adaptació al valencià del seu nom al registre civil, o com fer una queixa per una denegació de drets lingüístics.

I és per això, que ara Acció Cultural del País Valencià vol fer un pas endavant, oferint aquest servei del Telèfon de la Llengua, mitjançant la seua web www.acpv.cat i el telèfon: 96 315 77 99, ext 231, on s’informarà igualment del cost del servei (si bé l’assessorament per a les les persones associades a ACPV i/o alumnat i professorat del Centre Carles Salvador, que així ho acrediten, sera gratuït).

Les àrees de treball, seran:

1.- Rebre i tramitar les queixes per no haver-se respectat els drets lingüístics. Les queixes es transmetran als organismes competents, instant-los a que es prenguen mesures correctores que eviten una nova discriminació, proposant-los accions positives a eixe respecte i fent un seguiment de l’evolució i/o resolució del conflicte. I quan la gravetat del cas així ho aconselle s’iniciaran els procediments legals, administratius o judicials que hi calguen.

2.- Assessorament i atenció de consultes, informant de quins són els drets lingüístics que ens emparen, i oferint assessorament sobre com exercitar-los.

3.- En els casos de felicitacions, es transmetran sempre que es valore com ajustada a la realitat i legalitat lingüística.

Aquest servei es completarà amb la publicació d’un informe anual que recollirà les denúncies i queixes, així com aquelles infraccions i atacs dels que ens hagem assabentat, i dels seus responsables.
I igualment difondrem la tasca positiva, felicitant públicament les actituds positives envers la llengua, i transmetent a les organitzacions i particulars que garanteixen els drets lingüístics l’agraïment pel seu treball.

Díptic en PDF