Acció a les Torres de Serrans contra la reforma laboral

picture-15

Una vintena de militants de l’esquerra independentista han desplega una gran pancarta a les Torres de Serrans de València. La pancarta duia per lema «reforma laboral NO» i ha sigut visible des de blanqueries almenys durant quaranta minuts. L’acció impulsada per l’Assemblea de Joves de València (CAJEI) ha comptat amb el suport de la militància d’Endavant i de la Coordinadora Obrera Sindical. S’ha desenvolupat davant de la seu del PSOE com a mostra de rebuig al servilisme de la classe política davant el gran capital, la patronal i la Unió Europa. Amb aquesta acció els i les independentistes volien mostrar el rebuig a les grans retallades en drets laborals que patim la classe treballadora i que es plasma en la present reforma laboral i en retallades salarials i socials (pensions, maternitat, educació, sanitat,…).

L’acció s’emmarca en la jornada de lluita contra les retallades socials convocada per l’esquerra independentista aquest 30 de juny i que a més d’aquestes accions ha comportat d’altres repartides per tot el país. A continuació poden llegir el manifest unitari:

30J – Jornada de Lluita – Lluitant aturarem la reforma laboral i les
retallades

Manifest de l’Esquerra Independentista contra la Reforma Laboral

picture-16El passat 22 de juny es va aprovar, sense pena ni glòria, la reforma laboral. Una reforma laboral que tant el govern com la patronal desitgen i CCOO i UGT només contesten amb una tímida vaga general el 29 de setembre.

Una reforma laboral que permet acomiadar amb una indemnització de 20 per any treballat, que permet que els costos dels acomiadaments que l’empresari no “pot” assumir els pagui FOGASA i que normalitza contractes sense drets com el de formació i de pràctiques. Una reforma laboral que afecta especialment als sectors més vulnerables de la societat les joves, dones i jubilades.

Aquesta és una reforma laboral que no ve sola. L’acompanyen unes retallades en els serveis públics, l’anulació del xec nadó, l’augment de l’IVA i la congelació de les pensions. Mesures que, tot i que sobre el paper afecten a tothom per igual, les acabem pagant la classe treballadora.

Davant de les continues agressions que estem patint a mans de la patronal, del propi govern espanyol, que de socialista no en té res, i amb la col·laboració dels dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT la classe treballadora només podem respondre-hi organitzant-nos i sortint al carrer.

El dimecres 30 de juny l’Esquerra Independentista convoquem UNA JORNADA DE LLUITA i denúncia «amb la que les treballadores dels Països Catalans hem de demostrar al govern, la patronal i sindicats grocs que retallar els nostres drets no els hi sortirà de franc. Una jornada amb la que volem demostrar que l’organització, la constància i la lluita són les eines que ens faran treballadores dignes, orgulloses i capaces d’aturar la reforma laboral. Millorar les nostres condicions de vida i canviar el sistema que ens ha portat a totes les crisis dels últims 200 anys, el capitalisme, està a les nostres mans