La Casa de Cultura d’Ontinyent obri una exposició sobre les dones als camps de concentració nazis

La inauguració de les dues mostres organitzades dins de la “Setmana de la Dona” serveix per lliurar els premis al concurs de cartells

La Casa de Cultura d’Ontinyent obria les portes de l’exposició “Resistents i deportades”, una mostra elaborada amb fons de l’Associació Amical de Mauthausen sobre els rostres i testimonis de les dones als camps de concentració nazis, que forma part de les activitat programades per la regidoria d’Igualtat al marc de la “Setmana de la Dona”. Aquesta exposició tracta sobre la història de la resistència i la deportació femenina, a partir de la trajectòria de dones diferents nacionalitats d’Europa, amb especial èmfasi de les dones republicanes espanyoles i en la història i evolució del camp de Ravensbrück. El contingut de la mostra combina informació història amb textos i dibuixos de les pròpies deportades. Aquesta exposició està produïda per Amical Mauthausen amb el suport de la Unió Europa, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

La mostra, que es podrà visitar fins al 15 d’abril, coincideix en el temps amb altra exposició al mateix recinte, la dels cartells participants al III Concurs escolar de Cartell “Dia Internacional de la Dona”. La guanyadora del certamen, Ángela Valero García, de l’IES L’Estació, i la segona clasificada, María Montés Ivanco, de l’IES Jaume I, recollien el premi de mans de la regidora d’Igualtat Virtudes González, en un acte al qual acudien també el regidor de Seguretat José Mª Hoyos, la técnica d’Infodona Neus Rubio, així com altres dels participants al concurs que veuen també exposades les seues obres fins al 17 de març.

També dins de la “Setmana de la Dona”, esta vesprada té lloc al Centre Cultural Caixa Ontinyent una taula redona organitzada pel Campus d’Ontinyent de la Universitat de València amb el títol“La lluita per la igualtat i pels drets de les dones: Recorregut històric i estat actual”, amb Gabriela Moriana Mateo i Mª Cruz Pla Milán, estant moderador José Cantó Domènech, professor de magisteri a la Universitat de València; i demà divendres tindrà lloc a partir de les 21:30 hores al Restaurant de la Societat de Festers un sopar al qual l’Ajuntament lliurarà les distincions a vàries dones que han destacat a l’àmbit social , empresarial, esportiu i sanitari. Un espectacle de coreografies de “Balls dem Món”; una conferencia i tallers sobre “les dones al sud” o la projecció de la pel·lícula “La fuente de las mujeres” a les sales de El Teler son altres de les activitats programades.