800 persones es quedaran sense plaça a l’aulari de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Ontinyent

El govern local insisteix en reclamar a la Conselleria la creació d’una EOI pròpia davant el desbordament de la demanda

800 persones es quedaran sense plaça a l’aulari d’Ontinyent de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alzira, després que esta setmana s’haja realitzat la matriculació dels alumnes del curs 2012/2013 en les diverses llengües que es poden estudiar a la capital de La Vall d’Albaida.

Davant aquestos resultats a la matrícula, el Regidor d’Educació, Pepe Pla, ha mostrat la “total indignació” del Govern d’Ontinyent “per una situació vergonyosa i aberrant com aquesta, en la que tenim quasi 1.200 matrícules, a més de les 800 persones que es quedaran fora per falta de places, i tot i portar anys demanant una Escola Oficial d’Idiomes pròpia, el Consell en mans del PP ens la segueix negant. La Consellera Català deuria explicar a estes persones que es quedaran sense plaça per què els fan açò, i més ara amb la necessitat que té la nostra societat de fomentar la formació en idiomes, tal com també reclamen tots els agents socioeconòmics de la comarca”, assenyala.

Pla explicava que des del Govern d’Ontinyent s’ha demanat una reunió urgent a la Consellera d’Educació per exigir-li una Escola Oficial d’Idiomes pròpia amb el recolzament de les elevades xifres de demanda dels últims anys, “però com que s’imaginem que ara en estiu se n’anirà a descansar dels seus esforços per carregar-se l’educació, i no ens atendrà”, en setembre es prendran noves mesures, com la presentació d’una moció al plenari de l’Ajuntament o la realització d’una pregunta al respecte a Les Corts.

El Regidor ha afegit que, en qualsevol cas, “el que no anem a acceptar és que la Consellera ens vullga tornar a prendre el pel com ha fet amb la resolució de la seua Conselleria del passat 11 de juliol, en la que es dicten les normes de funcionament de les EOI per al proper curs, i es diu per una banda que en els segons cursos de cada nivell es constituiran en el mateix centre els grups que es necessiten, i pocs paràgrafs després s’assenyala que de no poder autoritzar-se més grups en el mateix centre els alumnes hauran d’anar a l’EOI més pròxima o a l’ubicada a la seua capital de província. Burles com aquesta no les anem a tolerar més”, manifestava.

Pepe Pla avançava que el Govern d’Ontinyent posarà a disposició de la Conselleria tot el que necessite per a posar en marxa una EOI pròpia a la ciutat, “si es comprometen a encetar l’obra, nosaltres buscarem un edifici per a oferir el servei d’immediat fins a que estiga, però el que no pot ser és que 800 persones es queden sense cursar estos estudis a la ciutat. Ontinyent no pot ser més un apèndix d’una altra Escola Oficial d’Idiomes, ha de tenir una pròpia, ha de tenir-la ja, i anem a lluitar per ella amb totes les nostres forces”, concloïa.