600 persones van acudir a l’acte del 50 aniversari de la creació de la Cooperativa Vinícola Onteniense

Josep Francés posa l’origen de la Cooperativa d’Ontinyent com exemple d’actuació front a una situació de crisi
El primer tinent d’alcalde destaca la importància de la cultura de l’esforç al seu discurs en l’acte del 50 aniversari de l’entitat
El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent, Josep Francés, va posar l’origen de la Cooperativa d’Ontinyent com exemple de com fer front comú a una situació de dificultats econòmiques: “la Cooperativa va sorgir en una situació de crisi davant la qual els llauradors i propietaris de finques van optar per treballar junts, i l’èxit d’esta acció conjunta ens pot servir ara d’exemple”.
Francés realitzava aquest paralel.lisme al seu discurs dins l’acte del 50 aniversari de la creació de la Cooperativa Vinícola Onteniense que va tindre lloc el passat dissabte a les instal.lacions de l’entitat, i al qual van acudir al voltant de 600 persones. Entre els asistents, a més de Francés van acudir altres autoritats com els regidors del Govern Municipal Rebeca Torró i Manuel Cuesta, i també es va comptar amb la presència de 3 dels 4 socis fundadors de la Cooperativa que queden en vida, dels 41 que la van crear el 20 d’octubre de 1961.
“Eixa cultura de l’esforç que han mostrat sempre els membres de la cooperativa, tan arrelada a la nostra tradició valenciana, és un exemple de com amb molts esforços menuts es pot obtindre el resultat global desitjats”, destacava també Josep Francés a la seua intervenció.
L’acte de dissabte al matí va incloure la cel.lebració d’una missa en honor als socis difunts impartida pel nou rector de la Parròquia de Sant Rafel, Joan Pau Tomàs, i també un esmorzar de germanor al qual es va servir el nou vi blanc 2011 de la cooperativa, commemoratiu d’aquest 50 aniversari. El punt i final a les activitats el va posar una rifa de lots de vi entre els asistents.