600 persones participen al Festival de Persones amb Discapacitat Intel.lectual

Han actuat 185 artistes que pertanyen a 10 centres

Més de 600 persones participaron el viernes en el Jardí del Bes de Xàtiva al XIII Festival d’Arts Escèniques de Persones amb Discapacitat Intel.lectual organitzat pel Centre Ocupacional La Costera-La Canal i Copava.

La directora de Aspromivise, Amor Amorós, destaca que la idea d’este festival és diferent a les anteriors “ja que hem volgut innovar traslladant el teatre al carrer». Segons Amorós, la participació ha sigut «rotunda«, s’han donat cita més de 600 persones que pertanyen a 16 centres de la provincia de València.

Després de 12 edicions, el Centre Ocupacional de Xàtiva ha volgut prendre aquesta iniciativa l’aire lliure per tal de donar a conèixer el teatre de les persones amb discapacitat a toda la població. «Aprofitant que alguns dels nostres usuaris pertanyen al grup TEX Teatre de Xàtiva, nosaltres hem decidit fer una actuació conjunta amb ells“, assenyalen des de l’organització. Actuaran 10 centres, amb una participació de 185 artistes.

A més de les actuacions s’ha habilitat una zona per a l’exposició i venda dels productes artesanals elaborats per les Persones amb Discapacitat Intel·lectual que assisteixen diàriament als seus respectius Centres Ocupacionals.

Al finalitzar el festival, es farà un dinar en el pati del col·legi Attilio Bruschetti que es troba en el mateix jardí. Al voltant de 70 persones que pertanyen a 7 centres s’encarreguen de l’exposició i venda de productes d’elaboració pròpia i artesanal.

A l’esdeveniment han assistit representants dels grups polítics de l’Ajuntament de Xàtiva. La regidora de Benestar Social, Rosa Maria Esteban, ha afirmat que «aquest festival serveix per donar vida a les persones amb discapacitat». Per la seva part, la regidora socialista, Xelo Angulo, destaca que l’esdeveniment «permet donar a conéxer tot el que els usuaris dels centres ocupacionals realitzen durant tot l’any i normalitzar la seva situació».

També han assistit la secretaria autonòmica d’Autonomia Personal i Dependència, Nela Garcia, i la directora general de Persones amb Discapacitat i Dependència, Pilar Collado.

[nggallery id=563]