425 atletes participaran al Campionat Autonòmic de Duatló a Ontinyent

La ciutat acull 3 competicions esportives autonòmiques en el marge d’un mes

Com “un dels duatlons més durs de la Comunitat Valenciana” es presentava aquest matí el III Duatló d’Ontinyent, prova que es celebrarà a la ciutat el proper 11 de març, amb l’atractiu de ser Campionat Autonòmic. La prova està organitzada pel Club Triatló d’Ontinyent i la Federació Valenciana de Triatló, amb la col·laboració de la regidoria d’esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, des de la qual el regidor Pepe Pla destacava que “seguirem recolzant en tot el que pugam a qualsevol club que ens porte una competició d’aquestes característiques a Ontinyent, perquè volem que la ciutat siga un referent esportiu a la Comunitat Valenciana”.
En aquest sentit, Pla recordava que aquest serà la tercera competició autonòmica que acollirà el poliesportiu municipal en tan sols un mes, ja que el passat 11 de febrer es va cel·lebrar el Campionat Autonòmic Absolut de Jiu Jitsu, i el passat dissabte 3 de març va tenir lloc la Fase Autonòmica del Campionat d’Espanya de Gimnàstica Rítmica, “i hem d’afegir altra competició puntuable per al rànking nacional de la Federació de Tennis com és el Torneig de Falles Gran Premi Tecnifibre que organitza el Club de Tennis i Padel Poliesportiu del 25 de febrer al 17 de març”.
El Campionat Autonòmic de Duatló d’Ontinyent començarà des del Poliesportiu el 11 de març a les 9:00 hores, constant la prova de 3 segments, carrera a peu, bicicleta i de nou carrera a peu, per diversos carrers de la ciutat i també per l’extrarradi. La Presidenta del Club Triatló d’Ontinyent, Alicia Llopis, explicava que el recorregut urbà es centrarà sobretot a la zona del barri del Llombo, “per no dificultar massa el trànsit al poble”, en un recorregut per a la carrera a peu de 2’5 kms que es recorrerà 4 voltes pels participants en el primer i tercer segment.
El segon segment, tindrà com eixida els boxes habilitats al Poliesportiu, des d’on s’eixirà en direcció a Moixent pel Portixol, anant cap Aielo de Malferit i tornat pel mateix recorregut a Ontinyent, 42 kilòmetres molt exigents, que converteixen la prova en una de les més dures d’aquest tipus que es celebren a la Comunitat Valenciana, “però és el que li agrada a la gent, i això és el que els donem, exigència”, destacava Alicia Llopis.

La participació que s’espera és d’uns 425 participants, places de les quals hi ha reservades una part per a participants locals, i que encara no estan cobertes, raó per la qual els esportistes d’Ontinyent que així ho desitgen poden participar en aquest Campionat Autonòmic. Els atletes no federats es podran inscriure a partir d’aquest divendres. La Presidenta del Club Triatló Ontinyent assegurava que “estem molt capacitats tant a nivell de club com a nivell municipal per a portar aquest tipus de campionat, que en ser autonòmic té un nivell molt elevat, amb exigències organitzatives molt elevades que pensem que estem complint”, destacava.

Des de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, el seu President, Rafael Redondo, agraïa “el treball i la confiança de l’Ajuntament i del club, ja que ens agrada molt que el Campionat Autonòmic es faça a Ontinyent”, exposava. Redondo informava també que una part de les inscripcions es donarà a la ONG “Proyecto Hombre”, destacant en aquest sentit que “en moments de crisi com estos, al quals aquestes organitzacions veuen retallades les ajudes de que disposen, volem contribuir a ajudar, i per tant és important que cada persona que s’apunte a la prova siga conscient que participa en una tasca solidària”, afegia.

Des de l’organització de l’esdeveniment s’agraïa l’imprescindible treball de les entre 150 i 160 persones que ajudaran a realitzar la prova, entre voluntaris, membres de protecció civil, efectius sanitaris i forces i cossos de seguretat, i es demanava “paciència i col·laboració” als veïns del poble i a la resta d’usuaris del poliesportiu. Pepe Pla apuntava en aquest sentit que totes les competicions que hi haurà al recinte eixe dia seran les mateixes que s’estaven fent, tot i que s’habilitarà una zona de pàrking addicional a la zona que dona al tanatori i s’accedirà al recinte per la taquilla vella, ja que el pàrking de la piscina coberta i la costera del poliesportiu es reservarà als participants al Campionat Autonòmic de Duatló. “Demanem paciència a la ciutadania i la resta d’esportistes, tractarem que les molèsties siguen les mínimes possibles, i estem segurs de contar amb la comprensió de tots i totes perquè per a la ciutat és important seguir acollint esdeveniments que ens convertisquen en pol d’atracció per a gent de tota la Comunitat Valenciana”, concloïa el regidor.