Els veïns de Bixquert denuncien abandonament per part de l’Ajuntament

bixquert-aerea

Els veïns de la zona de Bixquert de Xàtiva denuncien abandonament per part dels governants locals. En un escrit recent, afirmen que paguen com a residents de zona urbana, pero no reben els mateixos serveis que els que viuen a Xàtiva:

Des de la creació de l’Associació de Veïns de Bixquert, els representants de l’associació de veïns de Bixquert, mantenim reunions contínues entre els membres de la Junta Directiva amb l’objectiu d’analitzar i tractar els temes que ens són a tots d’interés. Uns temes i aspectes que després traslladem als diferents regidors del consistori municipal, per tractar tots els punts que afecten els interessos dels nostres associats i tot el veïnat que habita de manera directa o indirecta la partida de Bixquert, trobem que més de 1.000 famílies, de les quals al voltant de 300 en són socis.

A hores d’ara, febrer de 2010, portem sense parlar amb els representants de l’Ajuntament de Xàtiva des de l’11 de setembre de 2009. És a dir, prop de 6 mesos. I no per falta de voluntat nostra, perquè la petició de contínues reunions per part dels nostres membres ha sigut contínua, el que passa és que sembla que se n’hagen oblidat de nosaltres o, fins i tot, que passen completament de la zona de Bixquert, o hagen girat els ulls cap a d’altres zones i interessos. A la vista de tots està la falta de destinació de cap tipus de diners, ni municipals ni provincials, ni estatals, cap inversió econòmica, doncs; una vegada més «ens han passat en raons». Cal matissar aquesta última afirmació però, perquè alhora de cobrar si que ens cobren com a zona urbana, encara que està a la vista de tots que les condicions que trobem a Bixquert són del tot inexistents: falta de senyal TDT, hi ha zones on no es veu la televisió; instal·lació de zones WIFI; falta de senyalització dels camins (segons promeses inicials haurien d’estar per a pasqua de 2009); numeració de les parcel·les, bústies; falta d’asfaltat, manteniment i reparació de camins (que després de les nombroses pluges d’aquesta tardor-hivern han quedat en molts ocasions ben afectats, si no ho estaven prou abans), abandonament de les voreres i marges, contaminació lumínica, manteniment del patrimoni històric de la zona, perill que suposen els caçadors desaprensius, en determinades zones de Bixquert, i els motoristes irracionals, fets que venim denunciant a la nostra pàgina web. Unes condicions que pensem que són del tot inacceptables atenent a les condicions urbanístiques en les que estem hui dia. Ara la gent que habita Bixquert ja no ho fa solament per a passar una temporada, o un dia. Ara som molts els que hem triat aquesta zona de Xàtiva, com a lloc per a viure. I el més important, se’ns està cobrant una contribució per uns serveis «urbans» que no tenim.

Com poden veure des de l’Associació de Veïns de Bixquert estem ben actius i contínuament sol·licitem l’actuació directa i eficaç de l’Ajuntament, sobre unes promeses que s’han fet, atés que és aquest organisme i els seus representants polítics els que han d’actuar i fer efectives les demandes i necessitats del veïnat de Bixquert. Una partida, cal recordar, catalogada d’urbana (i que paga com a tal) però com es pot comprovar no rep bona cosa dels serveis que paguem.

Salutacions

Junta Directiva Associació Veïns de Bixquert