300 euros serà la sanció màxima a Albaida per no recollir del carrer les caques dels animals

La campanya pretén conscienciar els amos dels animals de companyia per tal que recullen les caques que les seves mascotes facen als carrersLa regidoria d’Urbanisme i Medi Ambient de l’ajuntament d’Albaida ha posat en marxa una campanya d’educació ciutadana per tal d’evitar la proliferació d’excrements de gossos als carrers de la població.

Albaida compta amb més de 1200 gossos enregistrats al RIVIA (Registre Informàtic Valencià d’Identificació Animal), la qual cosa fa que hi haja a la població aproximadament 1 gos per cada 6 habitants, sent un tema que calia abordar per part de les autoritats municipals.

Ja en el mes de setembre de 2013 es va publicar un Band d’alcaldia pel qual es recordava l’obligació dels propietaris d’animals de companyia de recollir els excrements produïts a la via pública pels seus animals, de conformitat amb l’article 25.g) de l’Ordenança Municipal reguladora de la Convivència Ciutadana de la ciutat d’Albaida, aprovada pel Plenari de 29 de setembre de 2009. En el mateix Band es feia referència a la sanció econòmica que podia arribar fins els 300 euros per als casos d’incompliment de l’obligació.

Ara, la campanya continua amb una edició de cartells i fullets de mà amb dos eslògans principals: “No la deixes al carrer, la caca del teu gos és cosa teva” i “Si cuides tant la imatge del teu gos, per què no reculls les seves caques?”.

El regidor d’Urbanisme de l’ajuntament d’Albaida, José Vicente Palací i Barberà, impulsor de la campanya de conscienciació, explica “resulta fonamental que tots i totes sigam conscients que ens hem d’implicar i participar directament en ajudar a mantenir una imatge més neta de la ciutat. No és només una tasca de l’ajuntament. De res o de poc serveix queixar-se si després allò que ens toca fer a cadascú de nosaltres no ho fem i deixem que siguen altres els que hagen d’ocupar-se de l’entorn que ens envolta”.

L´Alcalde, Josep Albert ens recorda que “una Albaida neta depén de la col-laboració de tos els veïns”.