30 estudiants europeus del programa “Erasmus+” s’allotgen a l’Alberg Perú d’Ontinyent

L’Alcalde reb els joves provinents de França, Alemanya i Lituania que participen a l’intercanvi “Construint Europa” amb alumnes del Col·legi Santa Maria d’Ontinyent

Un total de 30 alumnes de secundària de França, Alemanya i Lituània es troben allotjats estos dies a l’Alberg Perú d’Ontinyent, al marc de la seua participació al programa “Erasmus+” subvencionat per la Unió Europea i gestionat pel Departament de Promoció Econòmica d’Ontinyent. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que ha acudit a visitar-los aquest matí, s’ha adreçat als estudiants en anglès per donar-los la benvinguda i desitjar-los una estada profitosa i satisfactòria a la ciutat.

En concret, els joves procedents de Flers (França), Erfurt (Alemanya) i Kaunas (Lituània) comparteixen experiències amb 10 alumnes del Col·legi Santa Maria d’Ontinyent, a qui corresponia enguany participar a l’intercanvi anomenat “Construint Europa”. En total són 40 estudiants i 8 professors participants en un programa europeu que inclou més d’una vintena d’activitats de tot tipus entre els dies 13 i 21 d’octubre.

Jorge Rodríguez ha departir una estona amb ells sobre l’experiència i les impressions que estan tenint d’Ontinyent en estos primers dies d’estada, una impressió “enormement positiva”, han declarat, tant pel que fa a la ciutat com de la infrastructura que s’ha posat a la seua disposició per allotjar-se, el recentment inaugurat Alberg Perú.

L’Alcalde recordava que l’Ajuntament promou des de fa anys els programes d’intercanvi per tal de potenciar “no sols els coneixements dels idiomes, sinó també d’altres cultures i l’estar oberts a conèixer altra gent, un extrem molt positiu per la formació dels europeus del segle XXI”. El primer edil destacava la importància de poder comptar amb una infrastructura com l’Alberg Perú per acollir els participants en activitats com aquestes: “després de molts esforços per poder obrir-lo, amb aquest Alberg amb capacitat per a 72 persones, còmode, accessible i amb preus competitius, hem donat un salt en la nostra oferta turística i en el ventall de possibilitats que s’ha obert per a activitats com aquest intercanvi”, assenyalava.

A la seua estada a estos dies a Ontinyent, els estudiants tindran ocasió de participar a diferents competicions a unes “olimpiades esportives” al poliesportiu junt a alumnes d’altres centres d’Ontinyent, així com fer excursions a punts d’interès d’Ontinyent tant al casc urbà com als paratges naturals o empreses de la zona, a València o a Fontanars dels Alforins. També participar a tallers sobre els drets fonamentals a Europa, el mercat de treball, assemblees o activitats multiculturals, entre d’altres.