260 alumnes dels dos instituts de la ciutat realitzaren la 7a Demostració d’Acrogimnàstica

Els 128 alumnes del Ribera, junt amb els 128 del Simarro van mostrar el seu treball amb molta il·lusió

El passat divendres, 24 d’abril el GRAN TEATRE de Xàtiva va acollir un espectacle on 260 alumnes dels dos instituts de secundària de la ciutat, l’ IES Josep de Ribera i l’IES Lluis Simarro, realitzaren la 7a Demostració d’Acrogimnàstica.

L’acrogimnàstica és la utilització de diferents habilitats gimnàstiques i acrobàcies amb l’objectiu de formar figures, piràmides o estructures de forma individual o en grup. Podem dir que el treball en grup incideix en l’aprenentatge cooperatiu front al competitiu. Es donen confiança i seguretat de manera recíproca, comparteixen l’experiència motriu, i potencien l’autonomia del grup, a la vegada que adquireixen una major responsabilitat. És fonamental la creativitat tant individual com grupal. Es ressalta el component expressiu mitjançant la recerca de la bellesa del gest i l’exploració sobre l’estètica del moviment. L’espectacle d’enguany, amb el títol AQUA, es va representar en dues sessions: a les 18.00 i a les 20.30 hores. Amb un teatre ple de gom a gom, el públic va gaudir amb les tretze actuacions, totes elles referents a l’aigua.

Els 128 alumnes del Ribera, junt amb els 128 del Simarro van mostrar el seu treball amb molta il·lusió i també nerviosisme, però per damunt de tot emoció, molta emoció, en sentir la resposta del públic, que totalment bolcat amb ells, no deixava d’aplaudir. L’actuació, que no va deixar indiferent ningú, va comptar a més a més amb un magnífic vestuari, maquillatge quasi professional i una més que digna posada en escena.

Tasca que també va anar a càrrec dels alumnes. Una vegada més les professores, Reyes Tudó i Susana Perucho, que hem treballat amb els alumnes hores i hores per aconseguir aquest resultat volen felicitar a tots i a cadascú dels alumnes, des dels principiants fins als més veterans. Tots ells tenen en comú les ganes de mostrar el seu treball, d’innovar, de crear, de sentir, de gaudir, de cooperar, de col·laborar, de tenir el repte de fer alguna cosa que els agrade i que agrade. Tots gaudeixen amb l’ACRO. Ens ompli d’orgull veure les cares de satisfacció quan finalitza l’actuació i com de seguida estan pensant ja en la del pròxim curs. Per la seua il·lusió, per les ganes de treballar que tenen, i per l’estima que ens mostren volem donar-los les gràcies. I gràcies també als companys dels centres per la seua ajuda i per la comprensió que han mostrat en tot moment. Per tot: a tots i a totes, gràcies de tot cor i enhorabona. Reyes Tudó, IES Josep de Ribera, Susana Perucho, IES Doc. Lluis Simarro