245 persones s’han inscrit al Congrés Comarcal de l’IEVA

cartellinformatiu-357x460

Un total de 245 persones s’han inscrit al III Congrés de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), que es celebrarà a l’Olleria el 12, 13 i 14 de març. Una xifra que ha estat molt ben valorada per Mª Josep Garcia, president de l’entitat, qui ha indicat que s’han assolit els mateixos nivells de participació del segon congrés, celebrat a Ontinyent a novembre del 2004.

Estem molts satisfets pel nombre d’assistents al congrés i també per la gran quantitat de comunicacions que s’han presentat, ja que en són 50. Mig centenar de comunicacions, és a dir de persones que durant 10 minuts exposaran el seu tema d’investigació, denoten que a la comarca hi ha molta gent inquieta i que està investigant. Pensem que a este alt nivell de participació també han influït les Jornades per a Joves Investigadors que vam organitzar a finals d’any amb el suport de l’Ajuntament de l’Olleria, i que d’alguna manera van crear l’ambient propici per al congrés.

A més de les 50 comunicacions que aporten els propis inscrits, s’han organitzat 12 ponències i 4 taules rodones, a través de les quals es tractaran temes d’economia i territori, festes, medi ambient, salut, comunicació social, llengua i literatura, història, o educació. La situació econòmica de la Vall, així com la seua dinamització, és un tema que s’abordarà tant des d’una taula rodona com des de les ponències d’experts. També s’ha avançat que es dedicarà una ponència a l’escriptor i gramàtic Enric Valor, coincidint amb el desè aniversari de la seua mort.

Des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de l’Olleria, coorganitzadora del congrés, s’ha anticipat que coincidint amb la celebració del congrés, la ciutat gaudirà d’una programació cultural extra, oberta al públic en general.