240 persones assistixen al Curs de Responsables de CRE en L’ Olleria

El curs promogut per la FVAAC compta entre altres amb la col·laboració de l’Ajuntament

L’Olleria acollia este passat dissabte el curs de Responsables de CRE en les modalitats festives de correfoc, cordà, passejà i despertà.

Un curs que va reunir a unes 240 persones pertanyents a pirotècnies, falles, colles, grups i associacions inscrites en el registre d’Associacions de la CV en activitats culturals i en els Estatuts de les quals defensen aquelles manifestacions festives de caràcter religiós, cultural o tradicional en les quals s’utilitzen o s’utilitzaran artificis pirotècnics no posats al mercat, segons allò establert en la Instrucció Tècnica Complementària nombre 18 del Reglament d’Articles Pirotècnics i Cartutxeria (RD 563/2010).

L’alcalde de la localitat, José Vidal obria el curs recordant els llaços històrics del municipi amb la pólvora “historia que va ser recordada fa unes setmanes en el I Congrés de Foc Antic i que va donar a conèixer el nostre passat com a professionals de la pólvora per això és per a nosaltres un gran privilegi el que la FVAAC haja contat amb L’ Olleria per a albergar este curs” convidant als presents “a conèixer millor el nostre poble” i desitjant-los “molta sort en l’examen de hui”.

També el regidor de cultura, Jesús Engo va tindre unes per als assistents felicitant “a la FVAAC per promoure este curs i permetre’ns que la pólvora torne a ser la protagonista en en el nostre Poble”.

El curs va contar igualment amb la presència del Director de l’Àrea d’Indústria i Energia de la Delegació del Govern en la CV, Fernando Martínez, del President, Portaveu i Coordinador tècnic de la FVAAC, Daniel Claver, Juan García i Joan Lluís Rodrigo.

El curs que va tenir una duració de 10 hores, va contar amb diverses ponències distribuïdes al llarg de tot el dia i entre les quals es van tractar temes sobre la legislació sobre manifestacions festives, la metodologia per a la formació de CRE, els artificis pirotècnics i les modalitats específiques de manifestacions festives amb participació ciutadana “reconegudes” a la Comunitat Valenciana.

La jornada va finalitzar amb un examen tipo text sobre els mòduls comuns i els específics de cada modalitat, proves que havien de ser superades per a aconseguir l’acreditació requerida per als Responsables de Grup CRE.

Per últim, Juan Garcia valorava molt positivament esta jornada assegurant que “els participants han quedat molt contents tant del curs com de l’organització i desenvolupament del mateix” informant que “en unes dos setmanes sabrem el resultat de les proves esperant que aproven sinó tots, la gran majoria”.