200 persones es manifesten a Canals contra la crisi capitalista

El 1 de maig, convocades pel Centre Social Autogestionat La Lloca i l’Assemblea de Joves de La Costera (CAJEI) al voltant de 200 persones van eixir pels carrers cèntrics de Canals contra el tancament massiu d’empreses, els acomiadaments, l’atur i per la construcció d’alternatives des de la classe treballadora i per als treballadors.

La manifestació va eixir de la Plaça del Pont del Riu, davant de La Lloca, on des de les 18h va anar concentrant-se tot un seguit de gent jove i treballadors en lluita de la comarca i dels voltants. La manifestació va transcórrer en un ambient molt reivindicatiu. Durant tota la manifestació no van parar de cridar consignes com “A Canals, volem treballar!”, “Capitalisme és precarietat!” i d’altres a favor de l’organització dels treballadors i la construcció d’alternatives. Al llarg de la manifestació es van repartir pamflets informatius així com periòdics. També es van realitzar accions simbòliques com l’enganxada de cartells als bancs, denunciant els alts beneficis que han tingut i els diners que els treballadors els hem hagut de pagar i a la seu de CC. OO., amb cartells grocs, denunciant el seu sindicalisme domesticat.

La manifestació va acabar davant l’Ajuntament on Hèctor Serra, portaveu de la CAJEI al País Valencià i Pau Pla, portaveu del Centre Social Autogestionat La Lloca, van llegir els manifestos que van tancar l’acte fent un crida als joves i a tota la classe treballadora a l’organització i la lluita diària com a una eixida a aquesta crisi permanent que s’anomena sistema capitalista.

En acabant la manifestació va tenir lloc un taula rodona al Centre Social, on una trentena de persones van debatir al voltant de les possibles alternatives immediates a la crisi. En eixe sentit, es va parlar de reimpulsar el cooperativisme assembleari, les assembles d’aturats,etc.

La jornada va concloure amb un sopar popular i un concert amb els grups Sakrilegio i Kostra Nostra.

Des del CSA La Lloca i l’Assemblea de Joves de La Costera valorem molt positivament el transcurs del 1r de maig a Canals i reafirmem el nostre compromís per construir, com a treballadors, amb els treballadors i per als treballadors el nou sistema que acabe amb l’explotació de l’ésser humà per l’ésser humà.

Per Canals, per La Costera!

Visca la terra!

Canals, 2 de maig de 2009

Centre Social Autogestionat La Lloca

L’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera (CAJEI)