20 xiquets i xiquetes d’Albaida participen al taller de doblatge

Va ser impartit per Francesc Fenollosa

El del dissabte fou un matí diferent per als xiquets i xiquetes d’Albaida que acudiren al Museu Internacional de Titelles d’Albaida per a participar en el taller de doblatge que impartí el productor i doblador Francesc Fenollosa. Una vintena de menuts, d’entre sis i dotze anys, aprengueren de la mà de Fenollosa les tècniques bàsiques per a doblar una pel·lícula, un documental i uns dibuixos animats.

Al llarg del taller, que va durar dues hores i mitja, els participants posaren la seua veu als personatges de la pel·lícula “Psicosis” d’Alfred Hitchcock, doblaren un documental esportiu de la televisió anglesa BBC i els dibuixos de “Hello Kitty” i “Sid, el xiquet científic”.

Una activitat en què els alumnes gaudiren d’una estona divertida i en què també treballaren l’expressió oral i escrita del valencià, van conèixer de prop les característiques del doblatge audiovisual i aprengueren a exterioritzar les emocions i a controlar la por escènica i el temor a parlar en públic. A més, tingueren l’oportunitat de conèixer un dels dobladors valencians amb més trajectòria, ja que Francesc Fenollosa és actor, doblador, director de doblatge, ajustador i fundador i president de l’Agència d’Informació, Formació i Foment de l’Audiovisual (AIFFA). Entre els seus treballs més destacats hi ha la direcció del doblatge de les pel·lícules “Els pardals”, “Psicosis” o “Marnie” de Hitchcock, així com també li ha posat veu al Geni Tortuga en “Bola de Drac”.

La regidora d’Educació i Cultura, Lucia Company, ha destacat l’èxit del taller, ja que es tracta d’una “iniciativa innovadora que s’ha realitzat per primera vegada a Albaida i que ha tingut una gran acollida entre els més menuts. Esperem poder organitzar més activitats com aquesta que complementen i enriqueixen la formació dels nostres xiquets i xiquetes”.