18 restaurants participen al Tercer Concurs Gastronòmic Vila de Bocairent

La carn de caça, els bolets i la borreta tornen a ser els protagonistes del certamen culinari

Un total de 18 restauradors professionals de la Comunitat Valenciana participaran el pròxim dilluns, 29 de novembre, en el 3r Concurs gastronòmic de carn de caça i bolets ‘Vila de Bocairent’ convocat pel consistori del municipi de la Vall d’Albaida amb el patrocini de la Diputació de València, la Conselleria de Turisme i els hotels L’Estació i L’Àgora. Per la seua banda, l’organització corre a càrrec de l’Associació d?hostaleria i turisme, l’Hotel Ferrero, el Restaurant el Cancell, l’Hotel L’Estació, el Bar Sifó i la Cafeteria Esglai.

La cita serà de nou en l’establiment que el tenista Juan Carlos Ferrero té a la localitat regentat per Paco Morales i repartirà 2.800 euros en premis dividits a parts iguals entre les dos modalitats en què s’estructura la proposta: un plat lliure elaborat amb carn de caça i bolets i un altre obligatori de borreta, menjar típic de l’hivern bocairentí. Així, cada categoria comptarà amb 800 euros per al guanyador i 400 i 200 euros per als segons i tercers classificats, respectivament.

Com a complement i abans de conèixer la deliberació del jurat, hi haurà un dinar ofert pels organitzadors als vora 200 convidats representatius del teixit polític, econòmic, social i comunicatiu tant de la població com de la Vall d’Albaida i comarques veïnes incloent-hi la directora general de Turisme d’interior, Pilar Collado, i el diputat provincial de Turisme, Isidro Prieto. Aquesta edició suposa, en paraules de la regidora de l’àrea, Noèlia Vañó, «la definitiva consolidació del certamen ja que mantenim el nombre de participants, molts dels quals repeteixen des de la primera convocatòria, i la quantia dels guardons, una circumstància aconseguida gràcies a la implicació de les diferents administracions i dels establiments locals».

D’aquesta forma, la responsable municipal aprofundeix en un dels objectius perseguits com és la «consecució d’una jornada on l’excel·lència gastronòmica serveix per promocionar un dels valors que particularitzen Bocairent dins del turisme d’interior: la varietat de propostes d’hostaleria que s’adapten a les necessitats de qualsevol persona que vinga a conèixer el nostre ric patrimoni monumental i cultural i el nostre entorn mediambiental» Aquest potencial ve corroborat, en paraules de Vañó, per l’obtenció d’una estrella Michelín aquest dijous pel mateix Morales a qui cal felicitar per l’èxit aconseguit i per culminar la tasca realitzada pels altres xefs que treballen a Bocairent perquè tots ells han fet dels nostres ingredients més típics i dels nostres menjars més tradicionals la seua eina de treball i els han traslladat fins l’àmbit de l’alta cuina.