15.000 persones participen a les Fires de Tendes i de Tapes i Rock d’Ontinyent

Els hostelers esgoten les 12.000 tapes preparades per al cap de setmana

Al voltant de 15.000 persones acudiren durant el passat cap de setmana al Carrer Martínez Valls i la Plaça de Sant Domingo d’Ontinyent a la II edició de les Fires de Tendes i de Tapes i Rock, impulsades pel Govern d’Ontinyent a través del Consell Econòmic i Social (CES), i enguany s’han inclòs dins la campanya “Ontinyent al Carrer”, la coneguda com a “campanya dels paraigües”. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, responsable directe de l’àrea de Promoció Econòmica, destacava la bona acollida a estes activitats transmesa tant per part de la ciutadania com dels més de mig centenar de comerciants i hostelers participants, el que suposa “una prova inequívoca de que el treball que estem fent per dinamitzar l’activitat comercial i convertir la ciutat en un veritable pol d’atracció va en la línia correcta, un objectiu que no podria fer-se mai realitat sense la implicació de tots i totes”, destacava el primer edil.

De fet, els comerciants han corroborat que bona part dels compradors als stands a l’aire lliure de la Fira de Tendes provenien d’altres localitats veïnes, com ara l’Olleria, Benigànim, Canals, Gandia o Xàtiva, que passejaven baix el cel de 2.200 paraigües de colors del Carrer Martínez Valls en busca de productes de temporada amb descomptes, ofertes d’outlet i altres promocions. Tots ells tenien la possibilitat d’estacionar al Centre Comercial El Teler, que oferia els seu pàrking de manera gratuïta durant una hora als visitats. Segons explicaven els propis comerciants, la Fira de Tendes ha tingut una molt bona resposta també en les vendes registrades, molt superiors a les d’un cap de setmana normal i també un 10% per damunt de les registrades a la primera edició. Des de Comerç In, la seua gerent, Amparo Boscá, corroborava que “en tot moment va haver molt de públic, però especialment dissabte, jornada en la qual es va haver de tancar la fira més enllà de les 22:00 hores que estava previst, per poder atendre tota la gent que encara estava fent les seues compres”.

Pel que fa a la Fira de Tapes i Rock, el President de l’Associació d’Hostelers AHVAL, Jordi Martínez, manifestava que “ha estat un èxit per tots els costats, tant per la resposta de la gent, que va esgotar les 12.000 tapes que teniem previstes, com per la tria de la data o del lloc”. En aquest sentit, Martínez incidia en la importància de fer coincidir les dues fires “cosa que ha ajudat a que vinguera molta gent de fora a consumir els nostres productes”, i remarcant la Plaça de Sant Domingo com “un lloc idoni, ampli, tranquil, molt apte per a les 8 actuacions de música en directe que hem gaudit i també còmode per als vianants”, assenyalava. Des d’AHVAL s’ha incidit en què “el comentari generalitzat, tant dels expositors com del públic, és que feia molt molt de temps que no es veia Ontinyent tan viu, un extrem pel qual hem d’estar tots d’enhorabona”.