147.000 persones converteixen en èxit unes festes de Moros i Cristians d’Ontinyent participatives i sense incidents

Les entrades i les actuacions musicals totalitzen les xifres més elevades de públic durant la “Setmana Gran”

El Govern d’Ontinyent agraeix la participació de tots i destaca l’acceptació dels actes programats

Al voltant de 147.000 persones acudien als principals actes de les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent durant la coneguda com “Setmana Gran”, unes festes que han destacat per l’elevada participació ciutadana, així com per la tranquil·litat i pràctica absència d’incidents destacables.

Les dades replegades per la Policia Local al voltant de l’afluència a les diverses activitats que tenien lloc entre el pregó (diumenge dia 19 d’agost) i la desfilada final (ahir dilluns 27) mostren que els actes més multitudinaris tornaren a ser les entrades Cristiana i Mora, amb un total de 70.000 espectadors entre ambdues. El conjunt d’actuacions musicals (festa Remember, festival Meruts, concerts de El Pescao i dels grups locals o actuacions vàries a la Glorieta) totalitzaven 23.500 espectadors, a la nit d’Alardos es comptabilitzaven 20.000, i a l’Entrada Infantil 15.000 persones. De la resta dels actes, ressenyar l’entrada de bandes, la processó de diumenge i les ambaixades (4.000 espectadors en cadascú d’estos actes), la baixada del Crist (3.000), o el pregó, la diana i el contrabando (1.500 persones en cada acte). El total assolit, de 147.000 persones, suposa un important increment respecte a les últimes dades conegudes d’assistència a les festes, datades de l’any 2010, que l’anterior govern va xifrar en 100.000 persones.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha destacat “el bon ambient i la tranquil·litat” amb la que els veïns i visitants han pogut gaudir de les festes, fent-se també una valoració “molt positiva” de l’acceptació del conjunt de la programació complementària prevista des de l’Ajuntament i del civisme mostrat per tots i totes, “amb els lògics problemes de neteja que comporten unes festes d’esta magnitud, als quals s’ha pogut fer front de manera eficient”, destaquen.

El Govern d’Ontinyent posa de relleu també que l’alta participació registrada a les festes “és prova evident” de l’èxit de la combinació entre la programació musical dissenyada des del consistori i l’atracció generada pels actes de Moros i Cristians organitzats per la Societat de Festers. Per al Govern d’Ontinyent, “s’ha assentat un model de festes que aposta per potenciar la gent del poble que fa coses interessants, recolzant també les manifestacions culturals pròpies”, en referència a les actuacions de Pep Botifarra, Miquel Gil, els grups musicals locals o el Meruts Festival.

En aquest sentit, s’ha destacat i agraït la implicació de grups com Helsinki, Adeshora, Tashkenti o La Trocamba Matanusca, “que han volgut participar de la festa oferint el seu treball a la ciutadania”. Des del Govern d’Ontinyent s’ha mostrat també la seua satisfacció pels resultats dels actes organitzats per la Societat de Festers, amb el seu President Toni Morales al front, “que han encetat una senda que serà segur molt profitosa per a la festa i per a la ciutat”, amb un enteniment “total i absolut” amb el Govern d’Ontinyent.

En definitiva, conclouen, “han estat unes festes tranquil·les i molt participatives, a les quals el món de la festa i Ontinyent en general han mostrat estar a l’altura d’uns festejos d’Interés Turístic Nacional com els nostres”.