140 centres de secundària reserven les activitats culturals que s’organitzen a l’Octubre CCC

imatges-lectura-dramatitzad
Més de 140 centres de secundària han reservat les activitats de lectures dramatitzades i rutes literàries que organitza Acció Cultural del País Valencià a l’Octubre CCC.

Cada dia l’Octubre CCC rep visites escolars on els alumnes poden gaudir de l’oferta de les diferents lectures dramatitzades i rutes literàries així com d’espectacles balears.

Els alumnes han d’escollir una lectura dramatitzada de les quatre que els ofereix el centre: Pares i fills, La guerra dels nostres iaios, Vacants i La vida és bella o no tant, i una ruta literària de les tres que els recomanen: la ruta Vicent Andrés Estellés, Ruta Medieval i la Ruta Contemporània. Les lectures dramatitzades estan dirigides per Pilar Almeria i Martí Crespo i interpretades per l’actriu Pepa Juan i l’actor Albert Iborra, mentre que els actor-guies de les rutes literàries són Pepa Alòs i Vicent Grande.

També s’ofereixen espectacles de lectura i teatre dins l’Espai Illes Balears, amb les obres Mot a mot, Francesc de Borja Moll o la recerca continua de la companyia Remor Teatre i Pèl al pit de Corcada Teatre, i la lectura dramatitzada d’Assaig Obert. Aquesta setmana els alumnes que han visitat el centre han gaudit de l’obra La paraula i els peus nus de la companyia de teatre Mariaantònia Oliver.

L’Octubre Centre de Cultura Contemporània duu quatre temporades oferint activitats destinades als centres educatius per tal que de forma lúdica coneguen indrets de la ciutat de València, literatura contemporània i medieval, cultura popular i fomentar el teatre i la llengua.

Els objectius d’aquesta activitat és difondre la història, la cultura, la literatura, fomentar l’ús de la llengua, normalitzar l’ús de la llengua, propiciar que els alumnes adquirisquen un sentit crític envers el seu entorn, fomentar el debat, generar curiositat, sensibilitzar la població juvenil envers les arts escèniques, estimular la creativitat…

A més de fer aquestes activitats se’ls ensenya l’Octubre, centre d’estil modernista i de gran renom a València i se’ls fa una visita guiada per l’exposició que en eixe moment estiga vigent a la sala d’exposicions.